Cvadruplul campion mondial din Formula 1, Sebastian Vettel, s-a aflat în acest sezon într-o postură inedită: cea de outsider cu șanse reduse la titlul de campion. Cu trei ani în urmă, această postură ar fi părut puțin probabilă pentru german.

Conform publicației online Autosport, Vettel nu s-a mulțumit cu rolul de pretendent la titlu și vrea să revină în prim plan în 2016, convins fiind că monopostul Ferrari va fi mult mai competitiv în sezonul viitor. Plătit regește pentru a readuce Scuderia în prim planul Formulei 1, Vettel nu a dezamăgit în acest sezon când a obținut trei victorii și s-a clasat pe podium de alte nouă ori. Întrebat de jurnaliștii de la Autosport dacă se mulțumește cu rolul de outsider, Vettel a răspuns: “Nu mă consider un outsider. Știu că nu suntem (n.red. echipa Ferrari) favoriți, dar suntem de părere că am demonstrat în acest sezon că nu suntem o echipă de pluton. Dacă ne mobilizăm, atunci avem șanse reale să terminăm pe podium și să câștigăm curse, lucru pe care am reușit deja să-l realizăm anul acesta. Per total, acest sezon la Ferrari este total diferit de cel de anul trecut când eram la Red Bull. Desigur, vorbim de o situație complet diferită deoarece am schimbat echipa. Venirea mea la Ferrari a reprezentat o experiență extraordinară până în prezent, dar știu și ce obiective avem pentru viitor.”

Pilotul german a recunoscut că Ferrari mai are mult de muncă până va ajunge la nivelul rivalei Mercedes, dar nu a ascuns că își dorește ca pe viitor să fie considerat drept un favorit la titlu și nu un outsider. De altfel, înainte Marelui Premiu al Mexicului, Vettel avea mari șanse să devină vice-campion la piloți în dauna conaționalului Nico Rosberg, dar, după accidentul suferit în Mexico City, Rosberg s-a distanțat la 21 de puncte cu doar două curse rămase de disputat (în Abu Dhabi și Brazilia).

Vettel a subliniat faptul că în acest sezon Ferrari a suprins cu performanțele sale și că punctele obținute au depășit chiar și așteptările Scuderiei așa că 2015 reprezintă cu siguranță o o bornă pozitivă pentru Ferrari.

Foto: freepik