După ce a cochetat ani de zile cu ideea lansării unei mărci de lux independente după modelul Acura (marca de lux a Honda) sau Lexus (brandul premium al Toyota), oficialii Hyundai au anunțat oficial că vor lansa brandul Genesis ca o noua marcă de lux din portfoliul său.

În urma unor investiții de ordinul miliardelor de dolari, Hyundai a construit modelul de lux Genesis pentru a putea lupta de la egal cu modelele consacrate din această clasă precum Lexus GS, Mercedes E-Class sau Audi A6. Purtătorul de cuvânt al Hyundai SUA, Chris Hosford, a enunțat motivele din spatele deciziei privind separararea mărcii Genesis și poziționarea acesteia pe segmentul de lux. Hosford susține că noul Genesis sedan se află între primele trei modele din clasa sa după cifrele de vânzări iar clienții își doresc ca acesta să devină un model individualizat, separat de aura generalistă a mărcii mamă. Unii clienți susțin că asocierea dintre numele Hyundai și produsul premium Genesis nu este una inspirată și de multe ori își personalizează chiar ei sigla automobilului pentru a înlătura numele Hyundai asociat cu automobilele ieftine de volum.

Pentru a consolida noul brand, Hyundai promite lansarea a nu mai puțin de șase modele Genesis până în 2020, toate construite pe platforma cu propulsie (tracțiune pe puntea spate) a grupului și  aliniate noului limbaj de design inaugurat de superbul concept Hyundai Vision G Coupe prezentat la prestigioasa competiție de design auto Pebble Beach Concours. Primul model lansat sub marca Genesis va fi sedanul de lux G90 care va înlocui modelul Equus. Pentru a spori aura de exclusivitate a mărcii, Hyundai va comercializa noul G90 printr-o rețea autorizată de aproximativ 400 concesionari, selecționați în acest scop. În 2017, acest model va fi  deja reîmprospătat și probabil botezat G80 (coreenii au precizat că numele viitoarelor modele Genesis va fi standardizat pe același tipar G80, G70, G60 etc.).

Ofensiva de lansare a noilor modele Genesis va inlcude din 2018 un sedan de clasă medie care va intra într-o dificilă competiție cu BMW Seria 3, Audi A4, Mercedes C-Class sau Jaguar XE. Până în 2020, este de așteptat ca Genesis să ofere și un SUV și un model coupe, acesta din urmă fiind probabil o reinterpretare sofisticată a conceptului Vision G.

Foto: freepik