Menu

Aspiratiile Shell in privinta neutralitatii emisiilor de dioxid de carbon

Aflați mai multe despre oferta Shell in privinta neutralitatii emisiilor de dioxid de carbon a uleiurilor de motor Shell Helix, concepute pentru a ajuta industria auto să reducă amprenta de carbon.

Shell Helix doreste sa contribuie la stimularea unui viitor mai durabil prin reducerea amprentei de carbon. Shell s-a angajat să ofere alternative cu emisii reduse de carbon produselor pe care le are in portofoliu.

Lubrifianții joacă un rol vital în menținerea lumii în mișcare. Pe măsură ce nevoia mondială de mobilitate crește, crește și cererea de lubrifianți.1 Este necesar să existe un echilibru intre această creștere a cererii si impactul lubrifianților asupra mediului. Shell Lubricants înțelege că are clienți care așteaptă ca mărcile să ofere produse și servicii durabile și să le fie mai ușor să facă alegeri durabile.2 Soferii și producătorii de vehicule doresc alternative cu emisii reduse de carbon pentru nevoile lor actuale și viitoare de mobilitate.

Shell este cel mai mare furnizor de lubrifianți din lume.3 Shell Lubricants se concentrează pe livrarea de produse concepute pentru a obține eficiență în tehnologii cu piese metalice în mișcare, contribuind la realizarea economiilor de combustibil în vehiculele comerciale și de pasageri.

Pentru a realiza acest lucru, Shell se concentreaza pe două inițiative strategice:

  • Reducerea intensității CO2e pentru produse noastre.
  • Ajutând clienții să își gestioneze nevoile de durabilitate.

REDUCEREA INTENSITATII CO₂ PENTRU PRODUSELE SHELL

Evitare

Shell evită emisiile prin optimizarea eficienței proceselor de producție și dezvoltare și prin dorinta de a încorpora gandirea economica circulară în inima afacerii cu lubrifianți. Prin dezvoltarea de produse cu emisii reduse de gaze cu efect de seră (GES) și mai puține ambalaje (de exemplu, prin furnizarea de ambalaje mai mari, reutilizabile, încurajarea clienților să cumpere în vrac și transportul produselor folosind camioane GNL – Gaz Natural Lichefiat), Shell isi propune să mențina mai mult timp in folosinta produsele și materialele.

Reducere

Shell reduce emisiile prin îmbunătățirea eficienței energetice a instalațiilor și prin creșterea utilizării energiei regenerabile pentru a ajuta la reducerea emisiilor de CO2e din lanțul de aprovizionare.

Compensare

Până când măsurile de evitare și reducere pot fi implementate la scară largă, Shell utilizeaza compensarea carbonului pentru a ajuta la compensarea emisiile rămase ale produselor premium. Acest lucru se face prin utilizarea programului Shell de soluții bazate pe natură.

Ecosistemele precum pădurile, pajiștile sau zonele umede elimină in fiecare an, în mod natural, CO2 din atmosferă. Soluțiile bazate pe natură sunt proiecte care protejează, transformă sau restabilesc aceste ecosisteme, astfel încât să poată stoca și mai multe emisii de CO2. Aceste activități pot duce, de asemenea, la crearea de credite de carbon, unde fiecare credit reprezintă evitarea sau eliminarea gazelor cu efect de sera echivalente cu o tonă de CO2.

Cum compenseaza Shell emisiile rămase

În timp ce măsurile de evitare și reducere oferă cea mai bună modalitate de abordare a emisiilor pe termen lung, până la implementarea soluțiilor scalabile, programele de compensare a carbonului oferă o soluție imediată pentru reducerea emisiilor de GES (Gaze cu Efect de Sera). Shell dorește să ofere un portofoliu mondial de lubrifianți cu amprenta neutra de carbon4 pentru o gamă largă de aplicații atât pentru uz personal, cât și comercial. Pentru a susține acest efort, Shell Helix lucrează pentru a compensa emisiile fiecărui litru de lubrifiant premium din gama de ulei de motor premium pentru autoturisme.

Creditele de carbon variate la nivel global, verificate extern și de înaltă calitate, bazate pe natură 5 vor echilibra emisiile de CO 2 e din ciclul de viață al produselor, inclusiv materii prime , ambalare, producție, distribuție, utilizare a clienților și sfârșitul vieții produsului. Fiecare credit de carbon reprezintă evitarea sau îndepărtarea unei tone de CO 2 e.

Shell ajuta clienții să își gestioneze nevoile de sustenabilitate

Shell ajută clienții să stabilească și să îndeplinească obiectivele privind emisiile de CO 2 e oferind produse premium și tehnologie de ultimă generație pentru a ajuta la maximizarea performanței și a proceselor.

Uleiul cu amprenta neutra de carbon oferă aceeași tehnologie de înaltă performanță, dar cu emisii mai mici și o economie de combustibil mai bună pentru orice mașină. *

* Pe baza echivalentului de CO 2 evitat la 1l de combustibil economisit, care nu este ars în motor. Economie mai mare de combustibil pe baza rezultatelor economiei de combustibil ACEA M111 comparativ cu uleiul de referință din industrie.

Shell Helix Ultra 0W-30

Shell Helix Ultra este o gamă de uleiuri de motor de top care este formulată folosind tehnologia unică Shell PurePlus, oferind un ulei de motor care ajută în mod activ la menținerea motoarelor curate.

Parteneri Shell pe harta

Oferim clientilor lubrifianți cu amprenta neutra de carbon într-o gamă largă de produse pentru autoturisme, motoare diesel grele și aplicații industriale. Foloseste harta interactiva si gaseste cel mai apropiat partener Elgeka-Ferfelis, reprezentant oficial Shell Lubricants in Romania

Share This