Clientii din Europa din sectoarele auto, transport si industrie pot alege acum lubrifianți cu amprenta neutra de carbon1 de la Shell. Shell spera sa compenseze emisiile a peste 61 de milioane de litri de lubrifianți, echivalentul anual in Europa a 280,000 de tone CO22.

[BUCURESTI, 23 Februarie 2021]: Shell a anunțat astăzi că va oferi clienților sai lubrifianți cu amprenta neutra de carbon într-o gamă largă de produse pentru autoturisme, motoare diesel grele și aplicații industriale. Shell își propune să compenseze in Europa emisiile anuale a peste 61 de milioane de litri de lubrifianți sintetici avansați, reprezentand aproximativ 280.000 de tone de (CO2e)1 pe an, ceea ce echivalează cu scoaterea a aproximativ 130.000 de mașini de pe drum timp de un an2.

Carlos Maurer, vicepreședinte executiv, Global Commercial la Shell, a declarat:

„Știm că partenerii noștri caută modalități de a reduce amprenta netă de carbon și, în calitate de furnizor mondial de lubrifianți, avem un rol important de jucat. De aceea, îmi face plăcere să anunț cel mai mare program de reducere a emisiilor de carbon din industria lubrifianților și unul care compensează emisiile pe toata durata ciclului de viață a produselor noastre. ”Începând de astăzi, consumatorii noștri, șoferii comerciali și clienții industriali se pot bucura de avantajele îmbunătățirii performanței motorului și a eficienței mai bune a consumului de combustibil într-un mod neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.”

Aceasta reprezintă o etapă cheie în strategia multianuală a Shell Lubricants pentru a ajuta clienții să își gestioneze nevoile de durabilitate și ambiția lor de a reduce amprenta de carbon a produselor sale prin evitarea, reducerea și compensarea emisiilor. Din 2016, Shell a redus amprenta de carbon a producției de lubrifianți cu peste 30%3, iar peste 50% din energia electrică utilizată în fabricile sale de productie a lubrifianților provine acum din surse regenerabile3. De asemenea, Shell reduce la scară largă deșeurile de ambalaje utilizate pentru lubrifianți, sporind utilizarea materialelor reciclate și explorând soluții de ambalare mai durabile în lanțurile de aprovizionare.

În timp ce măsurile de evitare și reducere a emisiilor oferă cea mai bună modalitate de abordare a emisiilor pe termen lung, până la implementarea soluțiilor scalabile, programele de compensare a carbonului oferă o soluție imediată pentru echilibrarea emisiilor de CO2e din portofoliul și lanțul valoric al Shell. Portofoliul global Shell de credite de carbon bazate pe natură va compensa emisiile de CO2e din întregul ciclu de viață al acestor produse, inclusiv materiile prime, ambalarea, producția, distribuția, utilizarea la clienți si pana la sfârșitul vieții produsului.

Începând de astăzi, lubrifianții Shell cu amprenta neutra de carbon vor fi disponibili in piețele cheie din Europa, Asia-Pacific, Orientul Mijlociu și America de Nord. Shell va compensa emisiile provenite de la un mix de lubrifianți sintetici avansați si anume Helix și Pennzoil pentru autoturisme; Rimula și Rotella pentru motoare diesel grele și o gamă largă de lubrifianți premium din industrie, inclusiv Shell Omala în sectorul eolian, gama Shell de produse eco-Label „Shell Naturelle” și gama de vaseline Shell Gadus.

Pentru mai multe detalii despre produse vizitati site-ul reprezentantului oficial Shell Lubricants in Romania.

NOTE

1. „Amprenta neutra de carbon” indică faptul că Shell a efectuat o tranzacție în care a fost evitată o cantitate de CO2 echivalentă cu cantitatea de CO2e asociată cu extracția materiei prime, transportul, producția, distribuția, utilizarea și sfârșitul duratei de viață a lubrifianților prin protecția ecosistemelor naturale intr-un proces bazat pe natură. CO2e (echivalent CO2) se referă la CO2, CH4, N2O.
2. Emisiile efective din timpul conducerii sunt sensibile la ipotezele de bază. Disclaimer complet este disponibil pe site-ul international Shell.
3. Analiza interna Shell.

Foto: freepik