Megan Rock nu a crescut in agricultura. Ea si-a inceput parcursul in sustenabilitate cu o diploma in stiinta solului, a mediului si a atmosferei, la Universitatea din Missouri. O serie de functii guvernamentale si in managementul de mediu au dus-o in cele din urma catre la CHS, unde in acest moment este director pentru sustenabilitate si vicepresedinte pentru sustenabilitate si inovatie.
“Inca de la prima mea functie in agricultura, am adorat efectiv aceasta industrie. Nu exista o alta din care sa vreau sa fac parte” spune Rock.

Inainte ca Rock sa sustina un discurs in cadrul Summit-ului pentru Agricultura Regenerativa si Sisteme Alimentare 2023, ce a avut loc la Chicago, site-ul Successful Farming a stat de vorba cu ea despre subiectele pe care Rock urma sa le acopere la Summit.

De ce ar trebui sa fie fermierii interesati de sustenabilitate?

Sustenabilitatea nu este o noutate pentru agricultura. Au existat intotdeauna imbunatatiri continue. Intotdeauna s-a facut mai mult cu mai putine resurse si a exitat multa atentie cu privire la inputurile utilizate la ferme. Ceea ce este nou este acest termen fancy de “sustenabilitate”, si aceste acronime precum ESG (Mediu, Social si Guvernanta).
Este foarte important ca agricultura sa acorde atentie si sa fie o parte a acestei discutii, pentru ca sustenabilitatea nu va disparea. Ma ocup de sustenabilitate de aproape 20 de ani deja, iar aceasta a devenit o parte critica a domeniului. Din pacate, in afara industriei, multi oameni vad agricultura ca fiind o parte a problemei. Insa ceea ce ei nu vad este ca agricultura poate fi de fapt o parte a solutiei. Intr-o perioada in care restul lumii se uita cu atentie si vorbeste despre clima si sustenabilitate, daca nu ne implicam in acest subiect, vor fi altii care vor face regulile pentru noi.

Ce idei preconcepute au fermierii despre sustenabilitate?

Unul dintre principalele lucruri este ca vorbim despre mult mai mult decat despre carbon si despre partea de mediu a sustenabilitatii. Sustenabilitatea are o componenta sociala. Drepturile omului, diversitatea, echitatea si incluziunea, comunitatea si siguranta angajatilor – toate fac parte din sustenabilitate. Un alt aspect ce vine in discutie odata cu sustenabilitatea, in special in lumea agriculturii, este carbonul. Cand spui sustenabilitate, de multe ori conversatia se indreapta imediat asupra carbonului, insa carbonul este doar o parte a sustenabilitatii, mai ales in agricultura.

Care ar fi primii pasi pe care ii poate face un fermier daca isi doreste o abordare bazata pe sustenabilitate?

Probabil ar trebui sa analizeze ceea ce face deja si sa inceapa de acolo prin a eticheta diverse demersuri drept ESG sau sustenabilitate. Implicarea in organizatii care se ocupa de sustenabilitate, in special organizatii precum Field Market, care este Alianta Nationala pentru Agricultura Sustenabila, este un punct excelent din care producatorii pot lua parte la discutie si sa inteleaga in mod real ce inseamna sustenabilitatea. Cand vine vorba de includerea sa in ferme, probabil ca acest lucru se intampla deja.

De ce ar trebui companiile agricole, precum CHS, sa fie interesate de sustenabilitate?

Toata lumea trebuie sa manance, iar companii precum CHS au privilegiul si oportunitatea de a lucra indeaproape cu producatorii. Exista o multime de presiuni in sensul sustenabilitatii din partea consumatorilor care sunt mai interesati de ceea ce fac companiile in ceea ce priveste constiinta sociala si de mediu.
Companiile isi stabilesc, de asemenea, obiective determinate de nevoile de finantare si de investitorii care privesc climatul ca pe un risc material. Aceste presiuni sunt impinse mai sus prin companii precum CHS, la nivel de ferma. Vorbim despre o provocare la nivel de industrie ce trebuie solutionata, motiv pentru care este important ca firme precum CHS sa aiba un rol activ in conversatie.

Sursa: https://www.agriculture.com/crops/conservation/sustainability-is-here-to-stay-says-industry-expert

Foto: freepik