Audi a prezentat la inceput de 2016, la Consumer Electronics Show, interiorul viitoarelor masini. Schimbarea majora, care pare sa se transforme intr-o tendinta pentru producatorii de masini, consta in disparitia butoanelor si inlocuirea acestora cu ecrane de tip touchscreen.

Cockpitul virtual, cunoscut şi sub numele de Human-Machine Interface (HMI), a primit o actualizare şi beneficiază acum de un ecran OLED uşor curbat de 14.1″, mai mare decât în cadrul versiunii iniţiale lansate în urmă cu doi ani.

audi-2016

Pe langa consola principala, masinile vor fi dotate cu inca doua ecrane tip AMOLED, care reprezinta sistemul MMI (Multimedia Interface). Acestea vor contine, practic, functiile obisnuite, inclusiv controlul sistemului de climatizare. Ecranele vor beneficia de atingere haptica, ceea ce inseamna ca atingerea lor va genera o vibratie usoara care va permite soferului sa stie ca functia a fost activata, fara a privi neaparat spre ecran in timpul mersului.

De asemenea, Audi foloseşte mai nou tehnologia OLED şi pentru blocurile optice spate, pentru frâne şi pentru semnalizare, principalul avantaj fiind posibilitatea se seta luminozitatea la nivelul potrivit în funcţie de condiţiile drumului.

via Audi

Foto: freepik