Sebastian Vettel crede că Pirelli a luat decizia corectă aducând gume noi la Marele Premiu al Spaniei. Vettel crede că Scuderia ar fi putut avea performanțe mult mai slabe dacă producătorul de cauciucuri aducea gumele normale la cursa de pe Circuit de Catalunya.

Neamțul a testat atât gumele normale, cât și pe cele noi în prima zi de teste din sezonul regulat de după Marele Premiu al Spaniei, tot pe circuitul din Barcelona. Dacă în primă fază Vettel nu a fost așa de sigur pe decizia celor de la Pirelli, testul efectuat a scos la iveală că Ferrari uza mai repede decât restul echipelor gumele.

Aceleași gume speciale vor fi folosite și la Marile Premii ale Franței și Marii Britanii din acest sezon, într-o încercare de a evita supraîncălzirea pe circuitele pe care s-a turnat asfalt nou. Vettel speră că Ferrari a învățat câte ceva din aventurile din Spania, și că va reuși curse mai bune în Franța și Anglia.

“De obicei nu ai șansa de a testa o teorie imediat după cursă, dar cred că astăzi, cu ziua de teste, am făcut tocmai acest lucru. Rezultatul este simplu, dacă am fi încălțat gume normale duminică, probabil că ieșeam și mai prost la final de cursă. Cred că oamenii de la Pirelli au luat decizia bună, fiind doar vina noastră că nu am reușit să păstrăm gumele într-o formă mai bună.” – Sebastian Vettel.

În a doua zi de teste de la Barcelona, Vettel va pasa volanul monopostului Ferrari lui Antonio Giovanazzi. Neamțul crede că testul său de marți a fost extrem de important, pentru că a arătat de ce Ferrari nu au fost la fel de rapizi ca și rivalii săi în cursa de duminică.

“Testul a fost bun, sincer să fiu, pentru comparație. Avem deja idei de îmbunătățiri, acum e la latitudinea noastră ce facem cu ele. Testul a fost bun în materie de timpi. Am avut un weekend de cursă slab, nu am fost destul de rapizi. Pe lângă asta, ne-am chinuit să ținem uzura gumelor cât mai jos posibil. Aceste două lucruri sunt legate între ele, dar e bine că am putut să reintrăm pe circuit și să vedem ce a mers și ce nu. Acum e de datoria noastră să facem modificările necesare”, a concluzionat Vettel.

Articol oferit de pitstops.ro

Foto: freepik