Campionatul Mondial de Raliuri

Cea de-a doua jumatate a Campionatului Mondial de Raliuri se desfasoara in Finlanda, unde participantii concureaza pe una dintre cele mai importante scene ale competitiei. Thierry şi Nicolas, din echipa Hyundai,  intra in concurs cu modelul #3 al noii generatii de  i20 WRC, alaturi de  Hayden şi John care intra in competitie cu modelul #4. Din cauza unei schimbari ce a avut loc in ultimul moment, Kevin şi Seb au intrat in concurs cu modelul #20, inlocuindu-i pe Dani si Marc.

Locul 3 pentru echipa Hyundai la Campionatului Mondial de Raliuri, ziua #1

Michel Nandan, directorul echipei Hyundai, se declara multumit de rezultatele avute pana in acest moment. El sustine ca etapa din Finlanda reprezinta  un adevarat test atat pentru membrii echipei, cat si pentru automobil.

Prin aceasta victorie, Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, si-au egalat rezultatul obtinut cu doar un an inainte, in 2015, incheiand Raliul Finlandei pe locul 3, dupa prima zi. Echipajul belgian continua, astfel, sa obtina rezultate foarte bune dupa victoria din Sardinia si cea din Polonia.

Campionatul Mondial de Raliuri

Totodata, aceasta etapa a venit cu schimbari pozitive si pentru Kevin si copilotul sau englez Seb care au avut ocazia sa experimenteze noua generatie i20 WRC. Kevin declara ca, in ciuda unor defectiuni tehnice privind suspensia, totul a decurs foarte bine cu acest nou model #20. Pilotul declara, de asemenea, ca este nevoie de multa munca, efectuata constant, pentru a ajunge la rezultatele dorite.

Clasamentul general ziua #1

1. K. Meeke / P. Nagle (Citroën DS3 WRC) 1:13:22.2
2. J. M. Latvala / M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +18.1
3. T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +44.3
4. A. Mikkelsen / A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) +45.4
5. C. Breen / S. Martin (Citroën DS3 WRC) +53.8
6. H. Paddon / J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +58.2
7. M. Østberg / O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +1:02.9
8. O. Tanak / R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +1:14.4
9. E. Camilli / B. Veillas (Ford Fiesta RS WRC) +1:22.6
10. E. Lappi / J. Ferm (Škoda Fabia R5) +2:01.8
11. K. Abbring / S. Marshall (Hyundai New Generation i20 WRC) +2:06.0

Foto: freepik