Shell a creat un concept de masina destinata orasului, care ar putea fi solutia viitorului pentru aglomerarile urbane si pentru consumul prea ridicat de energie al actualelor masini.

shell-concept-car

Managerul de proiect, inginerul Bob Mainwaring, seful departamentului de Tehnologie si Inovatie din cadrul Shell, spune ca “Energia pe care aceasta masina ar consuma-o in 100.000 de kilometri ar fi egala cu energia consumata doar pentru constructia unui SUV“.

Pana la mijlocul acestui secol, se pare ca trei sferturi din populatia globului va fi urbana. Acesta este unul din motivele pentru care Shell lucreaza la acest proiect: orasele sunt mereu in miscare, iar aglomerarea de oameni si, implicit, vehicule, va ingreuna sau chiar bloca, efectiv, centrele urbane.

Masina ar atinge o viteza maxima de 110 km/h, mai mult decat suficient pentru condusul in oras. Viteza optima este 50-70km/h. Cu o viteza constanta de 70 km/h, masina ar consuma doar 2,6l/100km. Testele au aratat ca in ceea ce priveste emisiile de CO2, aceasta emite cu un sfert mai putine noxe decat masinile hibride sau cele traditionale.

De asemenea, materialul utilizat la constructia masinii este fibra de carbon reciclata, ceea ce ii confera masinii o greutate de numai 550 de kilograme.

Via Shell

Foto: freepik