Cel de-al zecelea sezon al Campionatului Mondial de Raliuri (WCR) se va desfasura in perioada 29 septembrie -2 octombrie. Astfel, dupa locurile 2 si 3 castigate la etapa din Germania, echipa Hyundai se pregateste de Raliul Frantei, aspirand, din nou, la podium. Anul trecut, in Corsica, concurentii au fost intampinati de o vreme nefavorabila care a atras dupa sine anularea unor etape.

Hyundai spera, insa, ca anul acesta vremea sa fie una buna,  cu atat mai mult cu cat aceasta etapa reprezinta una destul de importanta pentru intreaga echipa. Astfel, Hyundai va fi prezenta la competie cu 3 modele de vehicule de noua generatie i20 WCR, fiind, totodata, si prima data cand modelul R5 va fi prezent la un asemenea eveniment.

Michel Nandan, directorul echipei, sustine ca etapa din Corsica va fi unul dintre cele mai importante evenimente, sperand ca ploaia va ocoli anul acesta Turul Corsicii.

Turul Corsicii pentru echipa Hyundai

Turul Corsicii

Anul trecut, spune Thierry Neuville, a fost vorba de o alta poveste, avand in vedere conditiile climatice. Anul acesta insa, spune el, exista sanse destul de mari pentru echipa Hyundai de a obtine rezultate cat mai bune.

La randul lor, Dani si copilotul sau Marc spera sa-si completeze rezultatele din Germania cu altele cel putin la fel de bune  obtinute la Turul Corsicii. Dani declara ca, pentru el si Marc, reusita din Germania a reprezentat un rezultat pe care si l-au dorit destul de mult. De aceea, cei doi urmaresc, in continuare, sa se reintoarca pe podium in aceasta etapa la Raliul Frantei.

John Kennard si Hayden Paddon doresc sa obtina rezultate mai bune decat anul trecut cand au iesit pe locul 5.

Stiut ca raliul celor 10 000 de viraje, Turul Corsicii este foarte provocator din perspectiva unui pilot. In plus, Turul Corsicii inregistreaza o lungime de 390 de kilometri, reprezentand una dintre cele mai lungi probe ale Campionatului Mondial de Raliuri.

 

 

Foto: freepik