Ca urmare a ingrijorarii cu privire la incalzirea globala, dezvoltarile imobiliare au inceput sa adopte practici mai eco-friendly. Casele noi sunt construite acum cu o gama larga de caracteristici ecologice si sustenabile.
In cele ce urmeaza vom analiza cateva dintre modurile in care sunt construite casele noi, cu accent pe sustenabilitate. Daca ai in plan sa construiesti o cladire noua, caracteristicile de mai jos sunt doar cateva dintre aspectele pe care vei dori sa te focusezi.

IZOLATIE SPORITA

Cand vine vorba despre construirea unei case eco-friendly, izolatia este extrem de importanta. Izolatia de calitate scazuta poate determina pierderi insemnate de caldura, ceea ce inseamna ca va trebui sa folosesti mai multa energie pentru a incalzi casa. Izolatia te ajuta, de asemenea, sa izolezi cat mai mult din punct de vedere fonic. Asadar, daca iti construiesti casa intr-o zona in care cladirile sunt foarte apropiate si nu ai incotro decat sa o ridici imediat langa cea a vecinului, izolatia de calitate va fi cruciala pentru reducerea adecvata a nivelului de zgomot.
Exista tipuri diferite de izolatie disponibile in prezent. Asadar, ideal ar fi sa faci un research cu privire la toate acestea, astfel incat sa te asiguri ca alegi varianta cea mai eco-friendly pentru constructia ta noua.

MATERIALE SUSTENABILE

Lucratorii din constructii aleg materiale mai sustenabile pentru cladirile noi, in comparatie cu optiunile traditionale din beton. Exista foarte multe alternative de materiale din care sa alegi… bambusul, plasticul reciclabil, boltarii de lut si lemnul fiind doar cateva dintre aceste variante. Informeaza-te cu atentie cu privire la aceste materiale alternative inainte de a o alege pe cea pe care o consideri cea mai potrivita pentru proprietatea ta.

Odata ce ai ales materialele eco-friendly pe care le vei folosi, este important sa monitorizezi constructia in asa fel incat sa te asiguri ca ai ales cei mai buni contractori. Pentru a economisi timp si chiar bani, o idee buna este sa iei in calcul utilizarea serviciilor unei companii specializate, care poate prelua controlul a diferite parti din procesul de dezvoltare, inclusiv inspectia santierului.

FERESTRE DE BUNA CALITATE

Un mod simplu si surprinzator de accesibil de a crea o constructie eco-friendly este sa investesti in ferestre cu geam tripan. Acestea nu te vor ajuta numai sa mentii caldura din casa, dar vor reduce si zgomotul pana la pragul minim. Acest pas este extrem de important, mai ales daca ai o casa amplasata in apropierea unui drum principal.
De asemenea, tot din aceleasi motive vei avea nevoie sa iei in calcul si o usa de cea mai buna calitate.

Este adevarat ca adesea costul montarii unor elemente eco-friendly la o casa poate fi descurajant, insa poti beneficia de sprijin financiar. Poti, de pilda, sa te informezi cu privire la eventuale stimulente sau subventii oferite de autoritatile locale pentru case ecologice si poti vedea daca te califici pentru aceste subventii. De asemenea, poti contracta un credit in acest sens.
Nu uita sa ceri intotdeauna mai multe oferte de pret de la furnizori din diverse zone, pentru a-l alege pe cel mai ieftin. Diferentele de pret te pot surprinde!

Dupa cum vezi, exista variate moduri in care iti poti face noua casa sa fie mai sustenabila, iar – in mod foarte interesant – construirea de locuinte sustenabile poate fi uneori chiar mai accesibila decat ridicarea unei case traditionale.
Asadar, daca iti construiesti o proprietate noua, asigura-te ca iti faci o prioritate din sustenabilitate.

Foto: freepik