Cand esti sofer atentia ta este distribuita atat la semnele de circulatie, cat si la ceilalti soferi din trafic, insa cea mai importanta calitate a unui sofer este prudenta.

Cu toate acestea, se intampla zilnic accidente, unele cu implicatii minore, altele care duc chiar la decese. Din totalul accidentelor din Europa, aproximativ 14% dintre cele soldate cu decese implica si pietoni.

EuroNCAP este o organizatie care are scopul de a stabili siguranta oferita de automobile si de a o testa, astfel incat, atunci cand achizitionam o masina, sa tinem cont de siguranta pe care o ofera pentru pietoni in cazul unui accident.

Ultimul loc din top 5 masini ce ofera siguranta pietonului este ocupat de Mazda CX-3. Automobilul a obtinut punctajul de 30,3 puncte in ceea ce priveste protectia pietonilor. Pe locul 4 se afla Volvo V40, cu un punctaj de 31,8 puncte. Pe locul 3 se afla Infiniti Q30 cu 33 de puncte.

BMW Z4 ocupa locul 2 cu punctajul de 33,1, iar primul loc ii revine Mazdei MX-5 cu punctajul de 33,7 puncte la categoria de siguranta a pietonilor in cazul unui accident.

Foto: freepik