Shell a convenit recent pentru achizitionarea pachetului complet de actiuni al Sonnen, un leader in materie de sisteme inteligente de stocare a energiei, precum si in materie de servicii energetice inovatoare pentru consumatorii casnici. Pasul vine ca urmare a unei investitii initiale facute de Shell in anul 2018 si inseamna ca dupa aprobarea normativa si finalizare, Sonnen va deveni o subsidiara detinuta integral de Shell.
“Sonnen este unul dintre liderii mondiali in materie de sisteme inteligente de stocare a energiei distribuite si are un istoric real in materie de inovatie orientata catre client. Proprietatea deplina asupra Sonnen ne va permite sa oferim mai multe alegeri clientilor care cauta solutii energetice mai accesibile si mai putin poluante” a spus Mark Gainsborough, vice presedinte executiv al Shell New Energies. “Impreuna putem accelera construirea unui sistem energetic orientat catre client, care vine in sustinerea strategiei Shell de a oferi clientilor solutii energetice mai diverse si mai putin poluante”.
Christoph Ostermann, CEO si co-fondator Sonnen este de parere ca “Shell New Energies este partenerul perfect pentru a ne ajuta sa evoluam pe o piata aflata in evolutie rapida. Odata cu aceasta investitie suntem bucurosi ca vom putea ajuta mai multe gospodarii sa devina independente din punct de vedere energetic si sa beneficieze de noi oportunitati pe piata de energie. Shell va contribui la atingerea de catre Sonnen a unui nivel superior si ne va ajuta sa grabim transformarea sistemului energetic”.
Sonnen ofera solutii inteligente de stocare energetica clientilor sai, precum si servicii energetice digitale prin platforma sa SonnenCommunity. De pilda, SonnenBatterie optimizeaza utilizarea energiei solare in gospodarii si furnizeaza energie in timpul noptii, folosind energia solara generata in timpul zilei si stocata ulterior.
Sonnen este un pionier pe piata de energie, combinand tehnologia sa cu noile modele de business pentru un sistem energetic descentralizat.
Recent, Sonnen a pus in functiune cea mai mare baterie virtuala din Germania. Ea are la baza o retea nationala de sisteme casnice de stocare de electricitate, avand ca scop echilibrarea cererii si ofertei de energie din reteaua energetica.
Acordul va accelera capacitatea celor doua companii de a oferi servicii energetice integrate inovatoare si solutii de incarcare a vehiculelor electrice, precum si de a furniza serviciile de retea care fac parte din portofoliul bateriei virtuale Sonnen.

Despre Shell New Energies

Divizia New Energies a celor de la Shell, infiintata in anul 2016, se concentreaza pe doua directii principale: combustibili noi pentru transport (precum biocombustibilii avansati si hidrogenul) si energia, in acest sens fiind implicata la aproape toate nivelurile acestui proces, de la generarea de electricitate, la cumpararea, vanzarea si apoi la furnizarea acesteia in mod direct catre clienti.
Shell are ca obiectiv sa transforme electricitatea intr-o parte semnificativa a afacerii sale. Divizia Shell New Energies isi propune sa impulsioneze capacitatile companiei in domenii cu crestere rapida si comerciale ale industriei energetice si ar putea aloca un buget mediu cuprins intre 1 si 2 miliarde de dolari pe an pana in 2020 pentru oportunitati comerciale.

Cine este Sonnen?

Sonnen Group este unul dintre principalii producatori de sisteme de stocare rezidentiale inteligente si este un pionier in materie de tehnologie pentru un sistem energetic mai curat, descentralizat si interconectat. Fiind una dintre companiile tehnologice cu cea mai rapida crestere din Germania si din Europa, Sonnen a primit numeroase premii internationale.
Odata cu bateria sa virtuala avand la baza sistemele rezidentiale digitale interconectate de stocare, Sonnen ofera servicii energetice extrem de inovatoare pentru furnizorii si clientii din retea. Produsele Sonnen sunt disponibile in multe tari, compania avand locatii in Germania, Italia, Marea Britanie, Australia si Statele Unite.

Foto: freepik