Shell isi extinde parteneriatul tehnic cu Ducati, sprijinind oficial revenirea producatorului italian pe scena mondiala de superbike in 2014.

Acordul atrage implicarea Shell in activitatile pregatitoare pentru curse ale Ducati, Shell furnizand deja ulei de motor Shell Advance si combustibil Shell V-Power motocicletelor pilotate de membrii echipelor Ducati si Pramac Racing Team, in cadrul MotoGP.

Sezonul 2014 marcheaza reluarea unui parteneriat care a durat de-a lungul a sase Campionate mondiale de Superbike si a noua Campionate Mondiale ale Producatorilor de Superbike. Relatia dintre Shell si Ducati dateaza din 1999.

shell ducati

Filozofia Shell de a depasi in continuu limitele tehnice in materie de combustibili si lubrifianti a castigat acum o noua platforma de testare a produselor, sub numele de Ducati 1199 Panigale R. Motocicletele vor fi pilotate in 2014 de britanicul Chaz Davies si italianul Davide Giugliano, in toate cele 14 runde ale SBK, asa cum s-a vazut la Circuitul Australian al Insulei Philip din 23 februarie.

„Suntem foarte incantati de faptul ca Ducati continua sa isi puna increderea in noi in ceea ce priveste programul integral de curse, dupa anuntul care vorbea despre revenirea in Campionatul Mondial de Superbike. Avand in vedere noile reglementari tehnice ce vizeaza seria competitionala si restrictiile suplimentare legate de numarul de motoare utilizate intr-un sezon, avem de-a face cu o noua provocare in ceea ce priveste protectia motoarelor Ducati si siguranta ca acestea functioneaza la capacitate maxima de-a lungul campionatului. Motocicletele Ducati folosite in aceasta serie se bazeaza pe modelele de productie 1199 Panigale R, aspect care face acest proiect perfect pentru obiectivul Shell Advance de a raspunde cerintelor de drum, prin testarea produselor pe pista.”

Kar Tai Koh, Global Brand Manager, Shell Advance

„Cu Ducati inapoi in Campionatul Mondial de Superbike, era  normal ca cerintele de ulei si combustibil sa se afle sub un singur acoperis, avand in vedere ca Shell este deja partenerul nostru tehnic in MotoGP. Suntem incantati sa extindem acordul cu Shell prin acoperirea si aceastei zone de activitate, care va permite sinergii intre ambele serii. Shell este un prieten vechi si stim ca putem conta pe pasiunea sa pentru curse si pe expertiza tehnica.”

Paolo Ciabatti, Director Sporting, Ducati Corse

Foto: freepik