Studio X, un studio de inovatie deschisa unic pana la acest moment, powered by Shell, s-a lansat in aceasta toamna, cu trei produse initiale avand ca scop contributia la definirea viitorului prospectarii.
Pornind la drum cu trei produse axate pe prospectare si descoperire, Studio X va oferi instant instrumente software, lucrari la cerere, probe cu premii, oportunitati de mentorship si multe altele pentru inovatorii din domeniul energetic.

Xeek gazduieste idei revolutionare crowdsourcing din domeniul geostiintelor. Xeek uneste analisti de date si geologi din intreaga lume intr-o comunitate dedicata abordarii problemelor complexe si gasirii de solutii stralucitoare.
XCover este o retea globala de talente pentru proiecte virtuale de prospectare. XCover reuneste talente specializate in geostiinta cu o varietate de proiecte de explorare pline de satisfactii, derulate din statii de lucru virtuale de ultima generatie, permitand derularea si executarea unor proiecte, din orice colt al lumii, in orice moment.
SixLab este un incubator fara obligatii, powered by Shell, care ofera antreprenorilor din domeniul prospectarii acces la mentorship, precum si la resurse si facilitati de talie mondiala, pentru a contribui la modelarea viitorului energiei.

Studio X vine cu progrese tehnologice intr-un moment dificil pentru exploatare si pentru economia globala”, este de parere Mauhan Zonoozy, GM interimar la Studio X. „Tehnologia din cadrul sau va duce la modalitati mai bune de lucru in domeniul exploatarii – o mai buna colaborare si in cele din urma rezultate mai bune. Studio X va alimenta idei mari, va conecta o retea de talente globale cu oportunitati de lucru la distanta, va mobiliza si va ghida antreprenorii si startup-urile si va oferi solutii indraznete pentru a transforma ideile de astazi in instrumentele de top de maine, in industrie”.
Desi tehnologia si inovatia se innoiesc in mod constant, modalitatile de lucru in acest domeniu au ramas in general aceleasi pana acum. Studio X va inlatura barierele, va imbunatati rezultatele si va stimula colaborarea, folosind o forta de munca flexibila.
Studio X a fost dezvoltat de catre Shell pentru a reimagina viitorul muncii in explorare”, spune Marc Gerrits, vicepresedinte executiv pentru Explorare Globala in cadrul Shell. „Pentru a satisface cererea mondiala tot mai mare de energie, petrolul si gazul vor ramane un element al mixului energetic in deceniile urmatoare. Prin valorificarea eficientei, adoptarea de noi tehnologii si implementarea de capacitati digitale, Studio X se va afla in prima linie, pe masura ce domeniul prospectarilor va evolua”.
Prin lansarea Studio X, Shell (sau sponsori terti de proiecte) ofera proiecte din lumea reala cu date, unei retele mondiale neexploatate de oameni de stiinta, antreprenori si lideri tehnologici – idei de crowdsourcing si educarea companiilor in sensul deschiderii unui nou capitol in exploatare.
Studio X nu putea aparea intr-un moment mai important in industria noastra – mai ales avand in vedere pandemia globala in plina desfasurare”, a spus Michael Tischer, geolog in domeniul prospectiilor si Explorer-In-Residence la XCover. „Pe langa primul sau studio fizic situat in Austin, Texas, Studio X ofera oportunitati de lucru la distanta – eliminand constrangerile geografice. Oamenii de stiinta, cercetatorii si inovatorii pot participa in propriile conditii, fie intre proiecte, fie cu norma intreaga. Acest lucru este deosebit de atragator pentru cei care au lucrat in aceasta industrie si cauta noi forumuri pentru a-si impartasi ideile”, mai spune Tischer.

Sursa: https://www.shell.us/media/2020-media-releases/shell-launches-open-innovation-studio-to-reimagine-the-future-of-work-in-exploration.html

Foto: freepik