Shell Offshore Inc., o subsidiara a Shell plc, a anuntat la finele lunii martie inceperea productiei la PowerNap, o dezvoltare subacvatica din Golful Mexic, cu o productie de varf estimata la 20.000 de barili de echivalent petrol pe zi. PowerNap este legata de hubul de productie Olympus, operat de Shell, din prolificul Mars Corridor.

“Shell are activitati de productie in Mars Corridor de mai bine de 25 de ani si continuam sa gasim moduri de a debloca si mai multa valoare acolo” spune directorul Shell Upstream, Zoe Yujnovich. “PowerNap consolideaza o pozitie centrala a Upstream, esentiala pentru a ne realiza strategia Powering Progress si pentru a ne asigura ca putem furniza resurse de energie stabile si sigure, de care lumea are nevoie astazi si in viitor” a adaugat Yujnovich.
Shell este principalul operator la mare adancime din Golful Mexic al SUA, productia sa aici avand una dintre cele mai scazute intensitati ale gazelor cu efect de sera din lume pentru activitatile de productie a petrolului.

Portofoliul global de mare adancime al Shell reprezinta doua pozitii de baza in afacerea Upstream, cu bazine prolifice in SUA si Brazilia, alaturi de un portofoliu interesant de explorare de frontiera in Mexic, Surinam, Argentina si Africa de Vest.
Shell isi concepe si opereaza proiectele de mare adancime astfel incat sa fie competitive si rezistente din punct de vedere economic, iar incepand din 2015 a redus cu 50% costurile unitare de dezvoltare si cu 40% costurile unitare de operare.

Ce este PowerNap

Shell a lansat PowerNap in 2014. Dezvoltat 100% de catre Shell, proiectul este situat in zona central-sudica a canionului Mississippi, la aproximativ 240 de kilometri distanta de New Orleans.

PowerNap este o legatura submarina cu Olympus TLP, operata de Shell, avand trei puturi de productie. Shell administreaza Olympus cu o cota de 71,5%, BP controland restul de 28,5%.
Productia PowerNap este transportata pe piata prin conducta Mars, operata de Shell Pipeline Company LP si co-detinuta de Shell Midstream Partners, LP si de BP Midstream Partners LP, in proportie de 71,5%, respectiv 28,5%.

Sursa: https://www.shell.com/media/news-and-media-releases/2022/shell-adds-deep-water-production-in-the-gulf-of-mexico-with-powernap.html

Foto: freepik