Finalizarea cu succes a unui proiect major de extindere face din locatia de productie a produselor chimice Shell Geismar cel mai mare producator de alfa olefine din lume.

Shell Chemical LP a anuntat, la inceputul lunii ianuarie, inceperea productiei in cea de-a patra unitate de alfa olefine a locatiei de productie a produselor chimice Geismar din Louisiana, SUA.
Cresterea capacitatii cu 425.000 de tone pe an aduce productia totala de alfa olefine de la Geismar la peste 1.3 milioane de tone pe an.
Alfa olefinele sunt ingrediente cheie in multe produse finite pe care oamenii le folosesc si de care se bucura in fiecare zi, printre care detergenti de rufe, uleiuri de motor si sapunuri de maini.

“Echipa noastra a dus la bun sfarsit acest proiect de extindere de talie mondiala in siguranta, la timp si respectand bugetul” a spus Graham van’t Hoff, vice-presedintele executiv al Shell Chemicals. “Acesta este un proiect cheie de extindere pentru divizia globala de produse chimice Shell. Geismar va continua sa joace un rol exponential in furnizarea de materiale pentru produse de care un numar din ce in ce mai mare de persoane se bucura si de care au nevoie”, spune van’t Hoff.

Noua unitate vine sa consolideze pozitia fruntasa a Shell pe Coasta Sudica a Statelor Unite si ilustreaza valoarea strategica a diviziei sale integrate de downstream. Locatia Geismar este sprijinita cu etilena din locatiile apropiate Shell de la Norco, Louisiana si Deer Park, Texas, ceea ce ii permite sa raspunda conditiilor de piata.

 

Proiectul de extindere a implicat aproximativ 3570 de tone de otel, 18.290 de metri de beton si 85 de kilometri lineari de teava. Cateva noi unitati de infrastructura au fost, de asemenea, construite ca parte a proiectului de extindere, inclusiv un turn de racire a apei, o extindere importanta a capacitatilor feroviare de incarcare ale locatiei si schimbarea destinatiei unui rezervor de depozitare aflat anterior in stare inactiva.

 

Foto: freepik