Shell prezintă o revoluţie în domeniul uleiului de motor: singurul produs de acest gen care pastreaza motorul la fel de curat ca la iesirea din fabrica. Shell Lubricants a anuntat lansarea, la nivel mondial, a noii generatii de ulei de motor – Shell Helix Ultra cu Tehnologia Shell Pure Plus. Acesta este cel mai avansat tip de ulei al marcii si este obtinut din gaz natural.

Cum este obtinut Shell Pure Plus?

shell-helix

Shel Helix Ultra foloseste un process unic de lichefiere a gazului (GTL) pentru a obtine ulei de baza, pur si sintentic, care ofera un nivel ridicat de curatare si protectie.

Tehnolgia Shell PurePlus transformă gazele naturale în ulei de bază pur, fără impuritățile găsite în uleiul brut, pentru a fi utilizat la obţinerea lubrifianților sintetici premium. Uleiurile de bază reprezintă componenta principală a uleiurilor de motor finite, constituind, în medie, 75-90% din produsul final. Acest ulei de bază de avangardă este ulterior îmbunătățit cu aditivi unici Shell pentru a crea cel mai avansat ulei de motor full sintetic al mărcii: Shell Helix Ultra cu Tehnologia PurePlus.

De asemenea, uleiurile de bază cu tehnologia PurePlus au, în mod constant, o vâscozitate mai redusa, la temperaturi scăzute (-25 până la -40 °C), astfel încât acestea încep ungerea motorului imediat, odată cu pornirea la rece. Aceste proprietăți se traduc în beneficii importante de performanță pentru motor, inclusiv o curățare îmbunătățită, protecţie la uzură și economie de combustibil.

De ce Shell Helix Ultra cu Tehnologia PurePlus?

Shell Helix Ultra cu Tehnologia PurePlus este conceput pentru a satisface nevoile celor mai recente motoare. Gama combină Tehnologia Shell PurePlus cu Tehnologia Active Cleansing pentru a oferi niveluri mai ridicate de protecție împotriva acumulării de depozite în motoare şi protectie împotriva nămolului. Produsul oferă, de asemenea, protecţie superioară împotriva uzurii şi coroziunii care poate ajuta la prelungirea vieţii motorului şi reduce costurile de întreținere. Beneficiile economiei de combustibil variază în funcție de gradul de vâscozitate, dar anumite produse din gama Shell Helix Ultra cu Tehnologia PurePlus pot oferi o îmbunătățire de până la 3% în ceea ce priveşte economia de combustibil.
Shell Helix Ultra cu tehnologia PurePlus îndeplinește cele mai moderne cerinţe ale industriei și a obţinut avize de la producători de seamă din industria motoarelor şi a automobilelor din întreaga lume.

Noua gama Shell Helix Ultra cu Tehnologia PurePlus este disponibilă pe piețele din întreaga lume.

Foto: freepik