Compania a inlocuit pompele de benzina si motorina cu incarcatoare electrice, in eforturile sale de a participa la tranzitia catre vehiculele electrice.

Shell si-a deschis primul centru de incarcare dedicat exclusiv vehiculelor electrice, inlocuind pompele de benzina si motorina dintr-o statie din Fulham, Londra, cu incarcatoare rapide.
Compania se confrunta cu provocarea de a-si adapta afacerile intr-o perioada in care peisajul auto face trecerea de la vehiculele alimentate cu benzina si motorina la masini electrice, si a instalat pana in prezent 119 puncte de incarcare in statiile sale deja existente din Regatul Unit.

Insa punctul de incarcare din Fulham – Shell Recharge – este prima locatie de incarcare dedicata exclusiv vehiculelor electrice, avand o capacitate de 9 masini, ce isi pot incarca in acelasi timp bateriile, folosind incarcatoare de 175 kW.
Acestea sunt mai rapide decat incarcatoarele mai comune de 50 kW, iar Shell spune ca ar trebuie sa incarce majoritatea bateriilor de vehicule la 0 la 80% in aproximativ 10 minute.
Istvan Kapitany, vice-presedinte executiv global pentru mobilitate la Shell spune ca “soferii de vehicule electrice cauta o experienta de incarcare cat mai rapida, convenabila si confortabila cu putinta. Iar asta este exact ce isi propune Shell sa ofere”.
“E fantastic sa vedem ca Shell deschide drumul cu noul sau hub de incarcare, oferind conducatorilor de autovehicule electrice o experienta usoara si rapida de incarcare” a spus ministrul britanic al Transporturilor, Trudy Harrison. “Cum mai multe persoane ca niciodata fac trecerea la vehicule electrice, acesta este exact genul de instalatie de care avem nevoie pentru a reusi sa facem tranzitia cat mai simpla cu putinta, atat pentru soferi cat si pentru tara” a mai adaugat el.

Shell Fulham are un design sustenabil, cu o bolta din lemn construita cu panouri solare incluse. Locatia este folosita ca proiect pilot la nivel global de catre Shell si este pentru prima data cand compania trasforma o benzinarie existenta intr-un hub dedicat de incarcare electrica.
Shell sustine ca toate incarcatoarele sale publice pentru vehicule electrice, inclusiv cele amplasate in noul centru din Fulham, folosesc in proportie de 100% energie regenerabila certificata.

In timp ce clientii asteapta ca masina sa li se incarce, pot intra putin la Little Waitrose and Partners sau pot bea o cafea la Costa Coffee, care ofera si retea wi-fi.
Huburile de incarcare de acest gen vor deveni mai comune in UK in anii urmatori, iar Shell isi propune ca pana in 2025 sa instaleze in UK 50.000 de incarcatoare on-street pentru vehicule electrice, prin Ubitricity.
Guvernul britanic a anuntat ca noile masini pe benzina si pe motorina nu pot fi vandute din 2030 decat daca sunt partial hibride electrice, iar din 2035 vor putea fi vandute numai vehiculele complet electrice.

Sursa: https://www.mylondon.news/news/motoring/shell-opens-first-electric-vehicle-22748510

Foto: freepik