În ultima perioadă presa de specialitate a scris foarte mult despre o posibilă plecare a pilotului finlandez Kimi Raikkonen de la Scuderia Ferrari. Reprezentanții Ferrari, în frunte cu team principal-ul Maurizio Arrivabene, au declarat în repetate rânduri că nu au luat o decizie finală cu privire la exercitarea opțiunii de a-i prelungi contractul finlandezului pentru viitorul sezon.

La rândul său, Kimi nu s-a arătat afectat de tergiversarea negocierilor afirmând totuși că refuzul italienilor de a-i oferi un nou angajament ar echivala cu retragerea sa din Formula 1.

Publicația ialiană Corriere dello Sport susține că deține informații conform cărora italienii au decis deja să-l înlocuiască pe finlandez în special pentru că rezultatele modeste înregistrate de acesta nu-i justifică salariul uriaș. Jurnaliștii italieni susțin că Ferrari îl va înlocui pe Raikkonen cu un alt finlandez, Valteri Bottas, aflat în prezent sub contract cu Williams.  Bottas este unul dintre cei mai talentați și constanți piloți din noul val însă acesta are contract cu Williams inclusiv pentru sezonul 2016. Astfel, Ferrari s-ar fi angajat să achite celor de la Williams un fel de taxă de transfer pentru Bottas, taxă care s-ar ridica la suma de 12 milioane de euro. În schimbul acestei sume, echipa Williams ar fi dispusă să renunțe le serviciile lui Bottas încă de la începutul lui 2016. Ferrari a răspuns imediat acestor speculații catalogând știrea drept o „aberație”, dar presa italiană afirmă că mutarea nu va fi oficializată mai devreme de 1 august, atunci când expiră opțiunea contractuală a Scuderiei de a-i prelungi angajamentul lui Raikkonen.

La rândul său, impresarul lui Bottas, Didier Coton, a dezmințit știrea și chiar a sugerat pe contul său de socializare că ziariștii italieni ar fi afectați de valul de căldura care afectează Europa. Totuși, toate aceste mutări spectaculoase încep prin a fi negate de părțile implicate așa că atitudinea celor de la Ferrari nu este deloc suprinzătoare. Interesant este și faptul că mutarea finlandezului ar provoca o reacție în lanț în Formula 1, deoarece Williams va fi obligată să-l înlocuiască pe Bottas și evident va face o ofertă unui pilot de la o altă echipa. Italienii susțin că brazilianul Felipe Nasr ar fi favorit pentru a-l înlocui pe Bottas la Williams și asta ar însemna că Sauber ar avea la rândul său nevoie de un pilot astfel urmând să se producă mai multe schimbări notabile.

 

Foto: freepik