Comunitatea din Santa Marta, Rio de Janeiro, se bucura din plin de soare, insa energia accesibila a fost in cantitati destul de reduse pana acum. Gratie unei companii locale, acest lucru urmeaza se schimbe in curand!
Pe un deal din Rio de Janeiro, sub iconica statuie Iisus Mantuitorul (Cristo Redentor), se afla comunitatea Santa Marta. In ciuda locatiei sale de invidiat, comunitatea este destul de necorespunzator conectata la reteaua de energie a orasului, astfel ca furnizarea de electricitate este nesigura. Start-up-ul local Insolar este pe cale de a schimba asta, insa.
Cu sprijinul Shell, compania instaleaza panouri solare in jurul comunitatii, pentru a beneficia de razele soarelui din Rio si va contribui la furnizarea de energie mai curata si in cantitati mai mari catre populatia locala.
Santa Marta este o comunitate in ascensiune. A fost una dintre primele comunitati din Rio care a beneficiat de investitii publice pentru imbunatatirea sigurantei si infrastructurii, in vederea Olimpiadei din 2016, iar de atunci a dezvoltat cateva afaceri sustenabile.
Insa unul dintre lucrurile care s-au dovedit a fi o problema persitenta este accesul la electricitate sigura si accesibila. Shell a colaborat cu start-up-ul local Insolar pentru a oferi aceasta energie atat de necesara.
Infiintata de afaceristul brazilian Henrique Drumond, Insolar isi propune sa ofere localnicilor 150 de panouri solare in jurul Santei Marta.
Profitand de cele 2000 de ore de lumina solara de care orasul beneficiaza anual, panourile au fost montate pe cladiri de care sa beneficieze intreaga comunitate, inclusiv gradinite, centre comunitare si o scoala de samba. Obiectivul este acela de a oferi oamenilor energie accesibila, astfel incat aceste organizatii sa poata cheltui mai multi bani pe lucruri precum carti pentru copii.
Shell si Insolar colaboreaza si cu comunitatea locala si au pregatit peste 35 de localnici cu abilitatile necesare pentru a instala si intretine panourile solare. Astfel, Santa Marta isi poate sustine scoala de samba cu energie solara, in anii urmatori!

Foto: freepik