Resurse considerabile de petrol si gaz se ascund la kilometri adancime in apele Terrei –  sursa importanta de energie de care, la un moment dat, odata cu cresterea populatiei, vom avea mare nevoie.

Astfel, dedesubtul oceanelor lumii se gasesc provizii semnificative de petrol si gaz natural care pot determina cresterea economica, jucand, totodata, un rol vital in ceea ce priveste viitorul energiei. Potrivit Agentiei Internationale de Energie, ar putea fi vorba de aproximativ 270 de miliarde de bariluri de petrol raportat la toate sursele de apa ale Pamantului.

Shell are o experienta de zeci de ani in dezvoltarea proiectelor de exploatare a resurselor din apele de adancime mare laudandu-se, astazi, cu nu mai putin de 20 de astfel de proiecte si avand o raza de actiune de la Golful Mexicului in China si din Norvegia pana in Nigeria. In acest caz, Shell a exploatat cu toata prudenta petrolul si gazul natural din  apele de adancime, in scopul de a debloca intr-un mod eficient aceste resurse necesare intregii lumi.

Resursele ascunse in apele de adancime mare – Prudenta pe primul loc

resursele-ascunse

Toate activitatile si operatiunile efectuate de Shell s-au caracterizat si se caracterizeaza prin prudenta. De altfel, toate puturile petroliere realizate respecta standardele de constructie, avand un design riguros. Inginerii angrenati in aceste proiecte au fost pregatiti corespunzator,  intr-un training lung si serios, de cativa ani.

Totodata, folosirea unor senzori in monitorizarea puturilor de- a lungul diferitelor operatiuni  dovedeste, inca o data, prudenta si grija cu care au loc explorarile si exploatarile zacamintelor de petrol in apele de adancime mare. Or, acest lucru permite inginerilor si geologilor din centrele de exploatare onshore sa identifice in timp util posibilele riscuri si sa actioneze in consecinta.

Resursele ascunse in apele de adancime mare – Beneficii

resursele-ascunse

Exploaterea resurselor din apele de adancime mare prezinta nenumarate beneficii. Aceasta pentru ca ele creeaza locuri de munca si venituri pentru afacerile locale. La proiectul Bonga din Nigeria, de pilda,90% dintre cei angajati sunt nigerieni. Afacerile locale din Nigeria beneficiaza, de asemenea, si ele de aceasta situatie, multumita cresterii sprijinului industriilor care produc barci, vapoare, diferite materiale etc.

Shell investeste, insa, si in comunitatile locale. Programele includ masuri privind educatia si dezvoltarea unor abilitati, un exemplu in acest sens fiind initiativa din Brazilia care ajuta afacerile mai mici  sa devina furnizori de petrol si gaz natural.

 

Foto: freepik