Echipa Hyundai Motorsport a finalizat Raliul Spaniei cu 3 modele de generatie i20 WRC in top 4, 2 dintre ele ocupand podiumul. Astfel, Dani Sordo s-a clasat pe locul 2, urmat de Thierry Neuville care se afla, deja, la cel de-al 5-lea podium in sezonul 2016. Pozitia a 4-a a fost cucerita de Hayden Paddon, iar cea de-a 7-a de Kevin Abbring – acesta fiind, de altfel, cel mai bun rezultat pentru pilotul olandez in cadrul Campionatului Mondial de Raliuri.

Sordo a finalizat cursa de casa pe pozitia a 2-a si, trebuie mentionat, acesta reprezinta  pentru pilotul spaniol cel de-al 2-lea podium din 2016, dupa cel din Germania. La randul sau, Neuville s-a clasat pe locul 3, fiind al 3-lea rezultat consecutiv in top 3, urcand, astfel, in clasamentul general al pilotilor pe pozitia secunda.

Dani Sordo se declara incantat de rezultate, spunand ca a avut un sfarsit de saptamana foarte bun, avand in vedere rezultatul obtinut. Neuville declara si el, pe urmele lui  Sordo, ca prestatia de la aceasta etapa a fost una foarte buna, asteptand rezultate cel putin la fel de bune si la urmatoarele si ultimele 2 etape ale sezonului: in Marea Britanie si Australia.

Paddon considera ca intreaga echipa ar trebui sa fie multumita de aceasta performanta, iar Abbring se bucura ca a obtinut cel mai bun rezultat din cariera sa la Raliul Spaniei, sfarsitul de saptamana in care s-a desfasurat concursul  fiind unul in care a avut de invatat foarte multe.

Michel Nandan, directorul echipei este incantat si el de performantele pilotilor, atragand atentia asupra urmatoarelor 2 etape din calendarul competitiei asupra carora echipa ar trebui sa se concentreze.

Raliul Spaniei

Raliul Spaniei – Clasament final

S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 3:13:03.6

D. Sordo / M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC) +15.6

T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:15.0

H. Paddon / J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:27.8

M. Østberg / O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +3:24.4

O. Tanak / R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +5:24.9

K. Abbring / S. Marshall (Hyundai i20 WRC) +7:31.3

J. Kopecky / P. Dresler (Škoda Fabia R5) +9:05.1

P. Tidemand / J. Andersson (Škoda Fabia R5) +9:20.4

C. Breen / S. Martin (Citroën DS3 WRC) +9:57.1

Foto: freepik