Pauza de vara s-a incheiat! Ne intoarcem la treaba odata cu intrarea in linie dreapta pentru Raliul Finladei, una dintre cele mai rapide si mai spectaculoase etape ale Campionatului Mondial de Raliu.
Victoria celor de la Hyundai in Sardinia in iunie le-a dat un avantaj de 44 de puncte in campionatul producatorilor de masini, cu sase runde inainte de finalul sezonului. Obiectivul lor pentru Raliul Finlandei, renumit ca unul dintre cele mai rapide si dificile eventuri din calendarul WRC este sa isi consolideze pozitia fruntasa.

“Ne intoarcem din pauza de vara, insa in tot acest timp am continuat sa ne pregatim pentru provocarile care ne asteapta in aceasta a doua parte a sezonului” spune directorul de echipa al Hyundai, Andrea Adamo. “Finlanda ne va supune la un test sever, pe care va trebui sa il abordam frontal”, mai spune Adamo.

Hyundai vine in Finlanda cu nume noi

Echipa Hyundai propune pentru Raliul Finlandei un nou look, echipelor deja cunoscute – Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul si Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger Amland – alaturandu-li-se si irlandezii Craig Breen si Paul Nagle.

“Raliul Finlandei este eventul pe care l-am facut cel mai mult” spune Craig Breen. “Am foarte multe amintiri de la inceputul carierei mele si legate de primul meu podium acolo, in 2016. Abia astept sa ajung iar in Finlanda, anul asta, cu Hyundai i20 Coupe”.
Si belgienii de la Hyundai spera la o cursa buna in Finlanda, Thierry aflandu-se la numai 7 puncte de liderul clasamentului pilotilor.

“Finlanda este o cursa foarte dificila. Sper ca va fi un event bun pentru echipa noastra anul acesta, obiectivul nostru principal fiind protejarea pozitiei in clasamentul producatorilor”, a spus Thierry.

Pentru Finlanda e nevoie de confort

Toate cele trei echipe ale Hyundai au avut sansa de a testa drumurile din Finlanda inaintea raliului, astfel incat sa se poata pregati cat mai temeinic. In plus, Andreas Mikkelsen si Craig Breen au participat in aceasta vara si la Raliul Estoniei, un event promotional al Campionatului Mondial de Raliu, o cursa desfasurata pe drumuri la fel de rapide si serpuite.

“Daca reusesti sa te simti confortabil in Finlanda, poate fi cel mai frumos raliu din lume, dar daca nu te simti confortabil, este cel mai rau loc de pe pamant”, spune Mikkelsen. “Ne dorim sa ne intoarcem si sa luptam la varf, asa cum am facut-o si in Sardinia”, mai spune pilotul de la Hyundai.
Raliul Finlandei este compus din 23 de probe, pe distanta de 307.58 km, actiunea incepand pe 1 august cu sprintul Harju in regiunea centrala Jyväskylä.

Sursa: https://motorsport.hyundai.com/fight-and-flight-in-finland/

Foto: freepik