Conform motorsport.com, pilotul Kimi Raikkonen a admis că intenționează să părăsească Formula 1 în situația în care Ferrari nu îi va prelungi contractul pentru sezonul 2016.

Contractul lui Kimi cu echipa din Maranello expiră la finalul sezonului actual, dar Ferrari își poate exercita opțiunea de a-l prelungi pentru încă un sezon. Întrebarea este: dorește Ferrari să meargă în continuarea pe mâna lui Kimi sau a pus deja ochii pe un succesor?

Raikkonen a declarat că nu a primit niciun semn de la managementul Scuderiei privind o eventuală prelungire a contractului dar, în stilul său caracteristic, a părut foarte puțin afectat de acest lucru. Finlandezul a declarat cu detașare: „Cei de la Ferrari au un contract și trebuie să-l semneze. Este foarte simplu. Nu este decizia mea și trebuie să-i întrebați pe ei (n.n. Ferrari). Dacă nu rămân la Ferrari, nu merg la nicio altă echipă. Voi (n.n. ziariștii) vă faceți mai multe probleme în legătură cu subiectul asta decât mine.”

Kimi Raikkonen a mai precizat că este foarte încântat de direcția în care merge echipa afirmând că Ferrari va fi în viitor cea mai bună echipă din campionat dacă va aduce câteva îmbunătățiri monopostului. S-ar părea că reprezentanții Ferrari doresc să continue cu Raikkonen, dar problema principală o reprezintă salariul foarte mare al finlandezului. Italienii i-ar fi propus o diminuare a salariului în schimbul prelungirii contractului. Zvonurile au ajuns la presa iar Kimi s-a enervat și a dezmințit categoric aceasta teorie: „Aş fi interesat să ştiu cine a scris lucrurile astea. În primul rând, nu au nici cea mai vagă idee despre ce spune contractul meu şi nici nu vor avea vreodata. Sunt niște prostii.”

Iritarea finlandezului a trădează însă faptul că subiectul financiar este unul sensibil. Acesta l-a confruntat chiar pe ziaristul care a scris un articol în care a sugerat că Ferrari dorește să-i micșoreze salariul: „Nu ai văzut contractul dar scrii despre lucrurile astea. Deci, scrii despre lucruri care nu sunt adevărate. Vom vedea…Poate ar trebui să încerci să scrii despre lucruri care au sens.”

Șeful Scuderiei Ferrari, Maurizio Arrrivabene a afirmat că este mulțumit de piloții pe care îi are la dispoziție, dar că asta nu înseamnă că va semna automat prelungirea contractului lui Kimi. Arrivabene a declarat că există mulți piloți care doresc să piloteze pentru Scuderie și să devină campioni mondiali. De altfel, este recunoscută admirația pe care Arrivabene o are pentru Lewis Hamilton, unele voci afirmând că italianul ar fi declarat în cercuri private că și-ar dori să-l aducă pe Hamilton la Ferrari alături de Vettel.

Foto: freepik