Enphase Energy a anuntat ca All Energy Solar, o companie energetica full service care deserveste clienti rezidentiali, comerciali, agricoli si guvernamentali din Midwest si Northeast a folosit microinvertoarele Enphase IQ 7+ pentru realizarea unei matrice solare unice, montata pe fatada unei cladiri din Minneapolis, Minnesota. Sistemul solar in trei faze, de 208 V AC – conceput si instalat de All Energy Solar – confera acum energie solara curata cladirii comerciale MoZaic East, pentru a veni in sprijinul certificarii LEED Gold a cladirii.
Sistemul contine 112 module solare, instalate in unghiuri variate, pentru a adauga structurii un model special in valuri, imbunatatirile estetice ale suprapunerilor modulelor SolarSkin de la Sistine Solar adaugand culoare si profunzime instalatiei.

All Energy Solar a ales microinvertoarele Enphase IQ 7+ atat pentru a compensa diferentele de iesire de la modulele in unghiuri diferite si de la cele retrase, cat si pentru a simplifica service-ul pentru sistemul aplicat pe suprafata verticala de montare.

Sistemul solar de 43.12 kW DC al MoZaic East prezinta dispozitivul Enphase Network Protection Relay, care permite instalatorilor de sisteme solare comerciale sa aplice rapid microinvertoarele Enphase in proiectele solare comerciale in jurisdictii care necesita respectarea normelor IEEE 1547 pentru sisteme solare in trei faze.

Obiectivul nostru cu acest proiect comercial solar a fost acela de a evidentia conceptul inovator, orientat spre viitor si primitor al MoZaic East, iar microinvertoarele Enphase ne-au ajutat sa oferim cea mai mare productie posibila de energie, avand in vedere caracterul unic al matricei”, a spus Michael R. Allen, presedinte al All Energy Solar.

Dorinta de a transforma sistemul intr-o instalatie de arta functionala a necesitat o colaborare stransa intre designeri, producatori, instalatori, arhitecti si dezvoltator. Sunt mandru de munca pe care echipa noastra a realizat-o pentru proiectarea sistemului, precum si a consolelor de montare personalizate iar – in combinatie cu estetica suprapunerilor de module SolarSkin – rezultatul vorbeste de la sine”.

Sistemul MoZaic East indeplineste sarcina importanta de a face panourile solare vizibile de la nivelul strazii, printr-un design si un proiect extrem de creativ si este o onoare sa vezi tehnologia SolarSkin la baza acestui proiect”, a declarat Senthil Balasubramanian, CEO al Sistine Solar.

Tehnologia noastra patentata SolarSkin este cea mai eficienta tehnologie solara estetica de acest gen din lume si a fost dezvoltata special pentru a obtine integrarea sistemelor solare, artei si arhitecturii, astfel incat modulele solare vizuale neinteresante sa devina un spatiu creativ. Echipa de design MoZaic East a reusit sa valorifice versatilitatea aproape nelimitata a designului SolarSkin, pentru a crea 24 de modele distincte pe nuante diferite de violet, gri si albastru, pentru a completa caracteristicile de schimbare a culorilor pe fatada cladirii”.
Dispozitivul in trei faze Network Protection Relay de la Enphase, cu gateway Enphase IQ Envoy integrat si dispozitivul modem Enphase Mobile Connect consolideaza echipamentul de interconectare trifazata intr-o singura carcasa si eficientizeaza instalatiile oferind o solutie coerenta, pre-cablata, pentru aplicatii comerciale trifazate de 208 VAC.

Dispozitivul Enphase NPR are o carcasa durabila NEMA de tip 3R, o garantie de cinci ani si respecta standardul UL 1741 SA pentru functii de asistenta retea, care permit interconectarea mai inteligenta, mai sigura in retea.
Michael si echipa de la All Energy Solar si-au imbinat experienta in materie de sisteme solare si constructii intr-un mod inovator in cadrul cladirii MoZaic East si ii felicitam pentru rezultatul excelent”, a declarat Dave Ranhoff, director comercial la Enphase Energy.

Energia solara este o modalitate puternica de a compensa bugetul energetic al unei cladiri si de a reduce amprenta sa de carbon, iar All Energy Solar a facut aceasta investitie extrem de vizibila in cazul MoZaic East. La Enphase, acordam o mare valoare inovatiei si designului de inalta calitate si ma bucur sa vad ca instalatorii solari de elita profita de avantajele produselor Enphase pentru instalatiile solare comerciale”, a mai spus el.

Sursa: https://www.solarpowerworldonline.com/2020/09/all-energy-solar-installs-solar-art-installation-minnesota/

Foto: freepik