Stirea anului din domeniul automobilelor a fost aparitia masinilor Tesla cu Autopilot, un sistem care permite, practic, soferului, sa lase masina sa se conduca singura. Dotata cu camere video care vad posibilele obstacole si actioneaza prin schimbare automana a directiei si a vitezei, Tesla parea sa aduca in realitate fanteziile SF despre tehnologie.

Aceasta functie autonoma lansata de Elon Musk a facut, insa, deja, prima victima. La inceputul lunii mai, in America, un sofer a decedat dupa ce masina a intrat in plin intr-un camion care circula pe un drum perpendicular. Se pare ca razele soarelui au obturat camera video, care n-a reusit sa detecteze camionul in care a intrat in plin.

Desi reprezentantii Tesla au specificat din start ca functia autonoma este menita sa asiste soferul si nu sa il inlocuiasca in totalitate, se pare ca posesorii de masini cu acest sistem au sfidat sansele probabilitatii producerii unei erori tehnice, experimentand condusul… pasiv.

Accidentul din America este in momentul de fata investigat, iar daca se va ajunge la concluzia ca decesul soferului a survenit ca urmare a unei erori tehnice a sistemului Autopilot, Tesla Motors ar putea fi acuzat.

Foto: freepik