O suta de panouri solare au fost livrate si instalate in Centrul Medical Regional de Urgenta din Cernihiv, Ucraina, de catre Kerabit Aurinkosahko din Finlanda (fosta Playgreen Finland Oy), cu asistenta Ambasadei Ucrainei in Republica Finlanda.

Conform administratiei locale militare, citata de Ukrinform, in ultima saptamana specialistii companiei mentionate au coordonat lucrarile de instalare si programare.
“Are o valoare inestimabila! Si este extrem de oportun! In plus, va fi cu siguranta o garantie a functionarii stabile a unitatii noastre. In definitiv, evenimentele de anul trecut au demonstrat ca trebuie sa devenim cat mai autonomi cu putinta, avand in vedere atacurile constante ale inamicului asupra retelei noastre energetice. Asistenta medicala trebuie furnizata in orice moment si in orice circumstanta”, a declarat Zhanna Sherstiuk, directorul adjunct al administratiei.

La randul lor, CEO-ul Kerabit Aurinkosahko, Jouni Penttinen, precum si directorul companiei si membrul consiliului de administratie, Perttu Jauhiainen, au mentionat ca vor continua sa coopereze cu autoritatile din regiunea Cernihiv intr-un sector energetic atat de important.
Potrivit sefului Centrului Regional pentru Asistenta Medicala de Urgenta si Medicina de Dezastre, Igor Danylenko, sistemul de energie solara este complet instalat si ar trebui sa fie functional in curand.
Potrivit informatiilor, Agentia pentru Reconstructie a primit din Franta trei poduri modulare metalice, ca ajutor umanitar, urmand ca acestea sa fie instalate pe rute critice din regiunea Cernihiv.
Lucrarile de instalare pentru primele doua poduri au fost finalizate in februarie. La inceputul lunii martie, structurile au fost testate inainte de a fi puse in functiune. Lucratorii de la drumuri vor monta cel de-al treilea pod dupa scaderea nivelului apei pe raul Desna.

Sursa:https://www.ukrinform.net/rubric-economy/3688157-finnish-businessmen-install-100-solar-panels-at-chernihiv-hospital.html

Foto: freepik