La un an dupa infiintarea sa, Divizia Clienti din cadrul Hyundai Motorsport a sarbatorit un eveniment important. Luni (19 septembrie), noul model R5, comandat de o echipa privata, a plecat din sediul Hyundai in Alzenau, Germania, ajungand la noii sai proprietari.

Acest eveniment survine in mijlocul unei perioade foarte solicitante pentru departamentul responsabil de noul autovehicul, de generatie i20 R5. Totul a inceput odata cu testele recente ale noii generatii i20 R5 in august, inainte de omologarea oficiala, programata in vara acestui an.

Directorul echipei, Michel Nandan si Andrea Adamo, directorul Diviziei Clienti Hyundai Motorsport, au participat la ceremonia prin care masina a ajuns la noul sau posesor. De cealalta parte a fost Luca Murdolo, managerul unei echipe private din Italia care si-a luat in primire autovehiculul dezvoltat de Hyundai. Alaturi de colegii sai, italianul a avut ocazia de a vorbi cu inginerii si mecanicii care au lucrat la autovehiculele noii generatii i20 R5 in ultimele 12 luni.

Inainte de participarea sa la WRC2 la Turul Corsicii, Raliul Frantei, in perioada 29 septembrie – 2 octombrie – aceasta faza facand parte din faza de omologare a noului autovehicul R5- Fabio Andolfi va testa masina.

noul model R5

 

Noul model R5 dezvoltat de Hyundai – pregatiri pentru Turul Corsicii

Desi dezvoltarea noii generatii i20 R5 se afla inca in plina desfasurare, Divizia Clienti va continua cu testarile in cel mai scurt timp. Mai exact, echipa Hyundai, impreuna cu Kevin si  Seb, va dedica o zi testarii  pe insula Corsica pentru a se pregati pentru intrarea in aceasta competitie.

Andrea Adamo declara ca, in scopul indeplinirii obiectivelor propuse cu noul model R5, Hyundai a trebuit sa parcurga multe etape intr-un timp scurt. In orice caz, continua el, livrarea primului autovehicul reprezinta, indubitabil, unul dintre lucrurile cele mai importante in aceasta perioada. Diviza Clienti reuseste sa-si duca la bun sfarsit obiectivele, dezvoltand modele de autovehicule pentru clienti privati si facandu-si, astfel, simtita prezenta la WCR.

De altfel, participarea la Raliul Frantei, care este la doar o saptamana distanta de acest moment, reprezinta un alt eveniment important pentru proiectul condus de Andrea Adamo, poate la fel de important precum viitoarele livrari ale modelui R5.

La startul celei de-a zecea etape a Campionatului Mondial FIA (WRC)  se vor afla trei modele i20 R5, Kevin si Seb concurand  in culorile Hyundai Motorsport.  Celelalte 2 masini au fost inscrise de primele echipe private care au achizitionat un model din noua generatie i20 R5, fiind conduse de Fabio Andolfi, respectiv Stéphane Sarrazin.

Foto: freepik