Sistemul energetic global este in schimbare. O planeta menita sa gazduiasca mai multi oameni si sa aiba standarde de viata crescute va avea nevoie de mai multa energie. Insa lumea trebuie, de asemenea, sa gaseasca si cai de a reduce emisiile de carbon si de a combate schimbarea climatica. Divizia New Energies a celor de la Shell se concentreaza pe carburanti si energii noi, dezvoltand noi solutii utile pentru sectorul energetic.

Electricitatea

Activitatile Shell in sectorul electricitatii acopera multe tari. Electricitatea poate fi generata din surse multiple, inclusiv gaz natural – hidrocarbura cu cea mai curata ardere – si surse regenerabile, precum energia solara si energia eoliana.

Vantul

Activitatile Shell in domeniul energiei eoliene dateaza de acum mai bine de 15 ani. Astazi, Shell contribuie la cresterea proportiei energiei regenerabile in mixul energetic, extinzandu-si afacerile in domeniul energiei eoliene.

Soarele

Shell crede ca numarul consumatorilor care vor opta pentru energie solara va creste. Astfel, compania dezvolta proiecte solare in diferite parti ale lumii, aliniate cu necesitatile clientilor sai.

Accesul la energie

Shell dezvolta in mod activ moduri comerciale prin care sa ofere o sursa sigura de energie unui numar cat mai mare de clienti.

Parteneriatele Shell

Tehnologia si noile modele de business influenteaza sistemul energetic global. Shell Ventures ajuta companiile aflate la start up cu solutii energetice mai recente si mai curate, pentru a creste.

Incarcarea vehiculelor electrice

Shell face eforturi pentru a putea raspunde necesitatilor legate de alimentare pentru vehicule electrice, atat acasa cat si la birou, sau pe strada.

Hidrogenul

Hidrogenul poate fi in viitor un carburant extrem de important, gratie unui continut redus de carbon. Shell este, in prezent, parte a unor initiative globale avand ca obiectiv sustinerea adoptarii energiei electrice pe baza de hidrogen.

Biocarburantii

In ultimii zece ani, importanta biocarburantilor in mixul de carburanti pentru transporturi a crescut semnificativ. Astazi aproximativ 3% din carburantii pentru transport din intreaga lume au o sursa bio, iar in viitor se asteapta ca ei sa joace un rol extrem de valoros in schimbarea mixului energetic.

Solutiile bazate pe natura

Lumea are nevoie de o serie de masuri menite sa limiteze emisiile de dioxid de carbon, dar care sa poata raspunde, in acelasi timp, si cererilor in crestere in ceea ce priveste energia. Aceste masuri includ protejarea si restaurarea ecosistemelor naturale, precum padurile, pajistile zi zonele umede. Iar Shell are, bineinteles, partea sa de implicare si in acest sens, propunand lumii solutii noi si moduri de implementare cat mai eficiente pentru acestea.

Sursa: https://www.shell.com/energy-and-innovation/new-energies.html

Foto: freepik