Sunt  foarte hyped cum ar spune englezii sau americanii pentru sezonul Motorsport ce urmeaza. Ma refer aici in special la formula 1 si la MotoGp si sa va spun si de ce.

Dar să începem cu Moto, iar de aici să sar din prima în mijlocul acțiunii. Lorenzo la Ducati este factorul wow pentru mine. Și nu pentru că ar fi un șoc sau o surpriză. Am tot discutat despre această mutare de la începutul sezonului 2016. Factorul wow vine de la faptul că Ducati a făcut niște pași uriași în față sezonul trecut – două victorii frumoase după atâta timp. Echipa nu mai câștigase o cursă în MotoGP din 2010, iar clasările constante pe podium pregătesc un sezon 2017 în care pot pune probleme echipelor rivale precum Honda și Yamaha.

Combinația Lorenzo – Ducati îmi place foarte mult. Chiar dacă sunt de părere că un Marquez ar fi fost mai potrivit cu stilul lui pe motocicleta italiană, determinarea lui Lorenzo la o echipă nouă și bagajul de talent pe care îl posedă pot face lucruri frumoase. Se adaptează Lorenzo la motocicleta Ducati sau mulează inginerii motocicleta pe stilul lui? Asta e întrebarea care o să determine un sezon win or bust pentru el.

Un alt factor wow pentru mine este Rossi vs. Vinales. Și da, wow, ce duet la Yamaha! Dar cine o să domine pe cine? E greu să fii cocoșul când adversarul direct este un Rossi. Situația lui Vinales este asemănătoare cu a lui Lorenzo, doar că el trebuie să-și îmblânzească coechipierul, nu motocicleta.

E tot un sezon win or bust și la el. Scenariul logic ar fi ca Rossi să-și formeze echipa în jurul lui și să fie în continuare vioara întâi, însă Vinales e rapid. Foarte rapid. Cum a zis prietenul nostru Alexandru Șiclovan, e în stare să-l scoată la pensie pe Valentino. Daca îl bate și chiar îl domină pe italian sezonul ce vine, nu cred că acesta își mai prelungește contractul și chiar se va retrage din MotoGP.

Alte lucruri de urmărit ar fi Iannone la Suzuki. Pare iar o combinație puternică. Echipa, la fel ca Ducati, a mers bine în sezonul 2016. Iar victoria lui Vinales în Marea Britanie este dovada. Cu nou-promovatul Alex Rins, echipa pare solidă și gata să le provoace pe cele fruntașe. Dacă Marquez + Honda nu o să domine de la începutul anului, cred ca o să avem aceste 4 echipe (Honda, Yamaha, Ducati, Suzuki) luptându-se pentru victorie.

Lupta pentru debutantul anului în MotoGP va fi foarte interesantă. Pe lângă Rins la Suzuki îi mai avem și pe Zarco și Folger la Yamaha Tech 3, iar la Aprilia pe Sam Lowes – foarte, foarte interesant. Pe cine pariați? Sunt tare curios și de evoluția lui Binder în Moto2. Tare vreau să-l văd promovat cât mai repede la clasa regină.

Deci e clar, dacă Marquez nu ne strică toate calculele, o să avem un sezon fantastic. Poate chiar mai interesant decât în 2015 și 2016.

În România campionatul MotoGP poate fi urmărit în acest an pe Eurosport.

Articolul a fost preluat de pe pitstops.ro

Foto: freepik