BRADLEY SMITH ȘI POL ESPARGARO AU PREZENTAT PRIMUL PROTOTIP KTM PENTRU CLASA MOTOGP, CROMATICA FIIND UN MIX ÎNTRE PORTOCALIUL COMPANIEI AUSTRIECE ȘI INFLUENȚELE SPONSORULUI PRINCIPAL, RED BULL.

Săptămâna a început cu lansarea austriacă a grupării Red Bull KTM Factory, unde au fost prezentate perechile ce vor reprezenta interesele constructorului la toate cele trei clase ale motomondialului. Marea miză a anului 2017 este prototipul RC16 cu care foștii piloți Tech 3 Smith și Espargaro vor evolua la clasa regină. Cei doi au rulat deja în testele din pre-sezon de la Sepang și Phillip Island, iar RC16 a fost deja prezent și în mediul competitiv al finalei de anul trecut de la Valencia, la ghidon fiind testerul Mika Kallio. În al patrulea sezon la clasa supremă, Pol Espargaro este încurajat de progresele făcute de KTM în această perioadă și abia așteaptă primul weekend de cursă.

motogp

La clasa Moto2 KTM se implică de o manieră susținută în 2017, aducând un șasiu propriu în pofida obligativității de a folosi motorul rivalilor de la Honda. Cuplul de piloți este deosebit de promițător: campionul Moto3 Brad Binder și vicecampionul clasei mezine de acum doi ani, Miguel Oliveira. Cei doi vor fi păstoriți de team managerul Aki Ajo, care a cunoscut succese pe bandă în ultimii ani cu Johann Zarco.

Clasa Moto3 a fost scena unde continuitatea a adus trofee pentru KTM. Bo Bendsneyder rămâne pentru al doilea an, alături de el fiind acum Niccolo Antonelli, un italian care deja s-a obișnuit cu victoria, însă nu a putut emite pretenții la titlu cu gruparea Ongetta Rivacold.

Foto: freepik