La aniversarea celor 100 de ani de existenta, compania Mira Showers anunta cea mai recenta lansare a sa – Mira HeatCapture. Acest nou produs pune la dispozitia dezvoltatorilor din domeniul imobiliar si constructii oportunitatea de a oferi cumparatorilor un sistem sustenabil si eficient de recuperare a caldurii din apele reziduale (WWHRS).

Mira este renumita pentru pavarea drumului pentru un design original si inovator, folosind intotdeauna vasta experienta pe care o detine pentru a crea cele mai bune produse. Compania este, de asemenea, si leader de piata pentru dezvoltarea tehnologiei inovatoare, contribuind la crearea unor tehnologii si mai sustenabile, pentru a asigura un viitor mai verde.
Continuandu-si abordarea progresista vis-a-vis de inovatie, Mira a lansat HeatCapture, un produs care utilizeaza caldura din apa reziduala de la baie pentru a mari eficienta sistemului de incalzire al casei. Rezultatul este folosirea de catre boiler a unei cantitati mai mici de energie pentru incalzirea apei, pentru ca incalzirea solicitata a fost redusa.

Cum cererea de apa fierbinte a fost adaugata la reglementarile pentru 2025 ale Procedurii de Evaluare Standard, Sistemul HeatCapture de la Mira ii va ajuta pe cei care fac specificatiile precum si pe noii dezvoltatori imobiliari sa se asigure ca noile proiecte de cladiri sunt in conformitate cu aceste reglementari inca de la inceput.
Mai mult, noul produs Heat Capture al Mira va creste eficienta generala a utilizarii apei calde intr-o casa noua cu pana la 10%.
Pentru ca se pune un accent deosebit pe modul in care noii dezvoltatori se pot asigura ca proprietatile lor sunt prietenoase cu mediul – fara ca asta sa insemne taxe aditionale – HeatCapture de la Mira nu ofera numai o valoare incredibila a ratei sale SAP, dar ofera si eficiente aprobate KIWA de pana la 65%.

Sistemul Mira HeatCapture este conceput cu un schimbator de caldura cu perete dublu, din otel inoxidabil, singurul de acest gen disponibil in acest moment pe piata din UK. Miezul din otel inoxidabil asigura ca apa reziduala care este eliminata de la dus sau de la baie isi transfera caldura catre conductele reci care intra in instalatie.
Respectand EN1717, schimbatorul de caldura din otel este perfect pentru aplicatiile din domeniul constructiilor noi. Acest pas inainte in ceea ce priveste solutiile sustenabile va sprijini, de asemenea, si constructorii de case din UK in atingerea obiectivului zero emisii de gaze cu efect de sera pana in 2050.

In plus, odata instalata, tehnologia nu necesita intretinere ulterioara de catre proprietar. Astfel, dezvoltatorii imobiliari sau proprietarii de case pot monta sistemul HeatCapture iar apoi pot uita de el, bucurandu-se insa de toate beneficiile acestui sistem eficient.
Testat si certificat de WRAS, KIWA, BRE si fiind si inregistrat SAP, Mira Heat Capture a trecut prin testari riguroase si validari, pentru a garanta ca performanta, calitatea si longevitatea sa raspund standardelor stabilite de reputatia pe termen lung a Mira.
Acest nou produs inovator a fost creat folosind cunostintele si experienta incredibila de 100 de ani a celor de la Mira in acest domeniu, si ofera capacitati inovatoare de economisire a energiei, si in plus este rapid si usor de instalat.
Incepand de la produsele inovatoare, bogate in caracteristici, si ajungand pana la usurinta instalarii si service-ului, Mira lucreaza mai in forta pentru ca si munca ta sa fie mai usoara.

Sursa: https://specificationonline.co.uk/sections/sustainability/articles/2021-08-12/mira-showers/introducing-mira-heatcapture-the-latest-innovation-in-sustainability

Foto: freepik