Producătorul de automobile sport Maserati a anunțat că va prezenta o versiune de producție a noului său SUV, Levante, chiar înaintea Salonului Auto de la Detroit în ianuarie 2016.

Maserati speră ca Levante să-i ofere o poziție puternică pe piața tot mai profitabilă a    crossover-elor de lux care include modele precum Range Rover Sport, BMW X5 sau Porsche Cayenne. Italienii nu sunt singurii care intenționează să intre în acest segment care se dezvoltă foarte rapid. Și concurenții de la Aston Martin, Bentley sau Rolls Royce pregătesc lansarea unor automobile din această categorie semn că profitabilitatea acestor modele îi atrage până și pe cei mai conservatori producători.

maserati-suv

Spre deosebire de unii dintre concurenții săi care oferă și variante cu șapte locuri, Levante va fi comercializat exclusiv într-o configurație cu cinci locuri și va fi poziționat ca o mașină practică și funcțională pentru uz cotidian care oferă trei niveluri de echipări de lux. Maserati intenționează să producă aproximativ 25,000 de unități anual la fabrica sa din Italia de la Miafiori. Italienii nu au comunicat în mod oficial prețurile viitorului lor SUV însă specialiștii din presă afirmă la unison că modelul de intrare în gamă nu va depăși 90,000 de euro în vreme ce vârful de gamă va costa peste 150,000 de euro.

SUV-ul Levante reprezintă o etapă importantă a strategiei CEO-ului Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, de a crește vânzările Maserati la 75,000 de unități până în 2018. Maserati se bazează pe un succes răsunător al acestui model pe piața din SUA, de altfel cea mai mare piață a italienilor cu vânzări de aproape 13,000 de unități în 2014 dintr-un total de 36,500 întregistrate anul trecut.

Zilele când marca Maserati era asociată cu modele supersport dotate cu motoare uriașe pe benzină în configurație V8 s-au dus. Levante va fi disponibil cu un motor V6 diesel, dar și cu două motoare pe benzină (un V6 și un V8) ambele produse de Ferrari. Propulsoarele pe benzină vor dezvolta până la 580 de cai putere în vreme ce o versiune hibrid plug-in va sosi probabil în 2017.

Conform Autovisie, Levante va fi construit pe platforma modulară Giorgio a grupului FCA care va fi utilizată și pentru noile modele Alfa Romeo care vor beneficia de tracțiune pe puntea spate. Totuși, Levante va fi oferit încă de la lansare în configurație cu tracțiune integrală urmând să beneficieze de o ținută de drum foarte sportivă, comparabilă cu modele din clasa sport.

Foto: freepik