Weekendul acesta se desfasoara Marele Premiu al Mexicului, pe cunoscutul Autodromo Hermanos Rodriguez, calificarile fiind programate sambata, iar startul cursei avand loc duminica.

Autodromo Hermanos Rodriguez a fost construit in 1962, intr-un parc public din Mexic, intrand in calendarul Formulei 1 in acelasi an. A purtat numele de Magdalena Mixhuca pana in 1970, cand Formula 1 a parasit Mexicul. Reprezinta circuitul aflat la cea mai inalta altitudine din campionat (2285 m), fiind cunoscut faptul ca aerul rarefiat cauzeaza dificultati pilotilor, dar si masinilor. Si-a schimbat titulatura in Autodromo Hermanos Rodriguez (Circuitul Fratilor Rodriguez), fiind astfel denumit in memoria fratilor Rodriguez, fosti piloti de formula 1 care au murit in spatele volanului de cursa la 9 ani unul dupa celalalt.

Sebastian Vettel se refera la Marele Premiu al Mexicului declarand ca se afla in aceasta competitie pentru a lupta, fiind increzator in viitor. Pilotul german spune ca desi echipa Ferrari nu este favorita in aceasta etapa, se va lupta din greu pentru podium. Daca anul trecut prestatia din Mexic nu a fost una pe masura asteptarilor, weekendul acesta Ferrari va incerca sa faca mai mult decat a facut pana acum.

Kimi Raikkonen spune ca “nu poti sti la ce sa te-astepti in aceasta etapa”. In ciuda altitudinii circuitului, pilotul nu se simte diferit fata de locurile in care s-au desfasurat competitiile pana acum. Avand in vedere, insa, ca si anul trecut a avut un weekend dificil in Mexic, Kimi se declara circumspect in ceea ce priveste rezultatele. “Cum anume vor sta lucrurile, vom sti abia incepand cu weekendul urmator” a spus acesta. Totusi, finlandezul este optimist, sperand la niste rezultate mai bune decat in etapa anterioara.

 

 

Foto: freepik