Potrivit unui sondaj, aproximativ 6 din 10 angajatori din acest domeniu se așteaptă la o creștere semnificativă a recrutării în acest an. De asemenea, aproape jumătate din șefi spun că este posibil ca salariile să crească cu cel puțin 5% în următoarele 12 luni.

Cresterea fortei de munca in sectorul energetic

Se estimează că de la criza petrolului din 2014, peste 440 000 de locuri de muncă din domeniu au fost desființate în lume.

Tig Gilliam, directorul executiv al firmei de recrutare NES Global Talent, a declarat: „La momentul actual, suntem încrezători în faptul că piața susține investiții crescute în sectorul energetic. Cu suportul parteneriatelor lor, companiile de energie se pregătesc pentru nivelele curente de activitate. Activitatea în creștere determină companiile să se concentreze pe recrutarea oamenilor de calitate.”

Dintre 3000 de angajatori ce au răspuns sondajului, 89% cred că vor păstra același număr de personal sau chiar că vor recruta mai mult în acest an, iar aproximativ 60% intenționează să recruteze semnificativ mai mult personal. 23% se așteaptă să crească forța de muncă cu 5%, 20% cu între 5% și 10%, iar 17% cu 10%. Puțini doresc să păstreze același număr de angajați, iar 11% se gândesc să reducă din personal.

În Marea Nordului vor fi lansate noi proiecte ale companiilor de petrol, precum Lancaster Field și Cheviot Field.

Lee Anderson, director operațional la NES Global Talent, a adăugat: „Perspectiva proiectelor din Marea Nordului arată mai bine decât în ultimii ani. Încrederea se întoarce pe piață. Chiar dacă ne aflăm la începutul revenirii, se ia în considerare dezvoltarea unor noi oportunități și explorări în Marea Nordului.”

Totuși, cifrele de la NES Global Talent și oilandgasjobsearch.com privesc problema destul de sceptic. Jake Molloy, organizatorul regional RMT a declarat că uniunea nu este de acord cu aceste ipoteze. „Aș trata problema cu scepticism extrem, nu vedem de ce lucrurile ar merge în această direcție. De fapt, la momentul de față au loc multe concedieri și știm că nu se vor opri aici.”

 

Foto: freepik