Campionatul Mondial de Raliuri si-a desfasurat cea de-a treia etapa in Mexic, al carei castigator a fost  Jari-Matti Latvala (Volkswagen Polo R WRC).

Jari-Matti Latvala a luat startul din spatele rivalilor si a preluat conducerea probei speciale, mai lungi, de vineri, mentinandu-si pozitia pana la final si obtinand un minut si jumatate in fata colegului sau, Sebastian Ogier (Volkswagen). Cu toate ca a iesit invingator la proba de 80km de duminica dimineata, cea mai lunga proba speciala din WRC, campionul mondial Ogier a ocupat locul 2 la finalizarea raliului cu un minut si 5 secunde fata de Jari-Matti Latvala.

Locul 3 ii revine lui Dani Sordo dupa competitia acestuia cu Andreas Mikkelsen (Volkswagen Polo R WRC) pentru a treia pozitie in clasament. Deoarece Andreas Mikkelsen a fost nevoit sa abandoneze in urma lovirii intr-una dintre probele programate sambata, Dani Sordo castiga astfel pozitia a 3a in clasament, aducand al 3-lea podium consecutiv pentru Hyundai Motorsport dar primul podium personal din 2016.

Pe pozitiile 4 si 5 se clasifica Mads Ostberg (Ford Fiesta RS WRC) si Hayden Paddon (Hyundai i10 WRC) . Ostberg beneficiaza si el de abandonul lui Mikkelsen ocupand a  doua pozitie in clasamentul general.

In urma lui Hayden Paddon au fost Ott Tanak, Martin Prokop si Lorenzo Bertelli, toti pilotand modelul Fiesta RS WRC al celor de la Ford. Thierry Neuville, colegul de echipa al lui Sordo si Paddon, nu a obtinut nici un punct in Mexic datorita accidentului pe prima speciala de vineri.

Categoria WRC-2 a fost dominata de catre Teemu Suninen (Skoda Fabia R5) si a ocupat pozitia 9 din clasamentul general. In urma lui Suninen pentru categoria WRC-2 locurile sunt ocupate de Hubert Ptazsek (Peugeot 208 T16) si Max Redina (Ford Fiesta R5).

Campionatul Mondial de Raliuri este programat tot pe macadam pentru cea de-a patra etapa doar ca, de data aceasta, in Argentina.

Foto: freepik