Compania Invenergy, din Chicago, va investi peste 1 miliard de dolari intr-un nou sit de energie solara, ce ar urma sa fie cea mai mare centrala de energie solara din tara, avand drept clienti companii precum Google sau McDonald’s. Proiectul ar urma sa fie finalizat pana in 2023.
Cel mai mare proiect de energie solara este gandit sa fie dezvoltat ca mod de a furniza energie curata unor companii mari precum conglomeratul din domeniul telecomunicatiilor AT&T si lantul de fast food-uri McDonald’s, in cadrul unui proiect in valoare de 1 miliard de dolari, al carui sediu principal va fi in Nord-Estul Texasului.

Compania Invenergy din Chicago va construi situl, care este proiectat sa aiba o capacitate solara si eoliana de 1310 MW pana in 2023, si va fi construit in cinci faze, potrivit unui comunicat de presa al companiei. Locatia va purta denumirea Centrul de Energie Solara Samson si a atras deja parteneriate si cu alte nume mari, precum Google, The Home Depot si Honda.

Noi, la AT&T, credem ca energia regenerabila este benefica pentru planeta, pentru afacerea noastra si pentru comunitatile pe care le deservim”, a declarat Scott Mair, presedintele AT&T Technology & Operations.

Cu o capacitate de peste 1,5 GW de energie regenerabila, portofoliul nostru furnizeaza electricitate curata in retea, ajuta la crearea de locuri de munca si beneficii comunitare si sprijina tranzitia catre o economie cu emisii reduse de carbon. Suntem incantati sa participam la proiectul Samson al Invenergy prin cel mai mare acord corporativ de energie solara din SUA“, a mai spus Mair.

Alte municipalitati locale din Texas se vor asocia si ele cu Invenergy, pentru a implementa energie curata in orasele Bryan, Denton si Garland.
De asemenea, se asteapta ca proiectul sa creeze aproximativ 600 de locuri de munca in perioada de 36 de luni dedicata constructiei, dar si sa aduca peste 250 de milioane de dolari in plati catre proprietarii de teren si 200 de milioane de dolari sub forma de impozit pe proprietate. La finalizarea proiectului, acesta va produce suficienta energie pentru a alimenta aproximativ 300.000 de case. “Invenergy continua sa conduca tranzitia energetica, iar acest proiect record demonstreaza ca expertiza noastra este la un alt nivel“, a declarat Ted Romaine, prim-vicepresedinte al Invenergy.

Vestea este una foarte buna pentru sectorul energiei curate, de altfel una dintre industriile afectate negativ de pandemia COVID-19. Odata cu vanzarile aflate pe o panta descendenta ale unor instalatii precum panourile solare, ca urmare a recesiunii induse de noul coronavirus, energia curata a inregistrat pierderi de aproximativ 27.000 de locuri de munca in luna mai.

Dupa ce presedintele ales, Joe Biden, va prelua functia in ianuarie, politica SUA este hotarata sa puna pe un loc prioritar eforturile de sustenabilitate, mai ales ca fostul vicepresedinte l-a desemnat pe John Kerry ca reprezentant special pentru probleme climatice, avand ca misiune principala contributia la combaterea schimbarii climatice. Pe de alta parte, Biden s-a angajat sa reinnoiasca angajamentele SUA fata de Acordul de la Paris privind Schimbarea Climatica, un acord din care fostul lider de la Casa Alba, Donald Trump se retrasese anterior.

Sursa: https://thehill.com/changing-america/sustainability/energy/527402-largest-solar-project-in-us-history-announced

Foto: freepik