In vremuri dificile, oamenii demonstreaza ca sunt oameni si ca le pasa de nevoile celor din jur, atunci cand in pofida temerilor si incertitudinii, initiaza actiuni menite sa ii sprijine pe cei care au nevoie de o mana de ajutor. Iar Shell a dovedit de-a lungul acestei perioade lungi de pandemie si izolare ca stie sa vina in ajutorul comunitatilor in care opereaza.
Iata oamenii de la Shell UK care s-au implicat in comunitatile lor in moduri inspirationale si pline de grija.

Spiritul comunitar in Midlothian

Angajatul Shell UK, Alex Morrison si-a transformat distileria de gin scotian a familiei intr-o linie de productie de dezinfectant pentru maini, pentru a contribui astfel la lupta impotriva COVID-19. Alex, cunoscut drept Sandy, si-a propus sa schimbe destinatia distileriei King’s Hill din apropiere de Edinburgh dupa ce a citit despre criza de echipamente esentiale pentru angajatii din linia intai care lupta cu virusul. El a facut cateva cercetari si a descoperit ca distileria dispune de resursele si de echipamentele necesare pentru a produce dezinfectantul de maini cu 80% puritate care ar respecta specificatiile Organizatiei Mondiale a Sanatatii. “Cand am auzit ca sunt cateva spitale si centre de ingrijire locale care lucreaza cu categoriile cele mai vulnerabile de persoane care au ramas fara dezinfectanti de maini am realizat ca putem face ceva pentru a schimba lucrurile” spune Sandy.

“In acest moment am trecut intreaga linie de productie de la distilarea de gin la productia de dezinfectant pentru maini. Pana acum, am donat in jur de 2000 de sticle pentru spitale, camine, sectii de politie, gradinite si scoli”, spune el.
La Shell, Sandy lucreaza offshore, pe platforma Brent Charlie din Marea Nordului, contribuind la monitorizarea si coordonarea operatiunilor din Camera de Control. Dupa o tura de doua saptamani pe mare, el revine acasa pentru a-si ajuta familia cu distileria din Pentland Hills.

Sandy spune ca a fost coplesit de raspunsul cu care a fost primita initiativa sa, o parte din cei care au primit dezinfectantii produsi de el avand lacrimi in ochi. Sandy este foarte incantat ca a putut dona un lot din dezinfectantul de maini King’s Hill echipei de ingrijiri medicale de la spitalul Midlothian pentru a-i ajuta sa isi pastreze siguranta la locul de munca. “Ei sunt cei care au avut grija de bunica mea ani de zile, a fost o experienta cu adevarat speciala sa le pot oferi acum ceva in schimb”.

Contributia la protejarea personalului NHS din linia intai

Angajatii NHS dintr-un spital din apropiere de Great Yarmouth din Norfolk i-au fost extrem de recunoscatori angajatului Shell Dale Haylock, care le-a donat un lot intreg de costume de protectie hazmat (protectie chimica impotriva materialelor periculoase).
Costumele de protectie au fost trimise catre unitatea de terapie intensiva a spitalului dupa ce Dale a aflat de problemele din spital de la o prietena de familie care lucra acolo ca asistenta. Ea a spus ca spitalul James Pager se confrunta cu o lipsa acuta de echipamente de protectie pentru personalul medical, care dincolo de rolul de protectie pot reduce, de asemenea, si raspandirea COVID-19.

Dale lucreaza ca manager de constructii in Great Yarmouth, sustinand operatiunile Shell din sudul Marii Nordului, iar costunele hazmat sunt purtate in general in cadrul operatiunilor de minerit din offshore. Dupa obtinerea aprobarilor interne necesare pentru donatie, Dale a facut toate demersurile pentru ca surplusul de costume sa fie livrate direct catre spital.
“Este usor sa te simti neajutorat in fata virusului, dar sunt incantat ca am putut face ceva pentru a-i ajuta pe eroii medici si asistenti din linia intai, care isi risca vietile zilnic”.

“Intregul nostru personal lucreaza neobosit pentru a oferi ingrijiri in conditii de maxima siguranta si cu compasiune pentru pacientii nostri, in aceste circumstante deosebit de dificile. Asa cum va puteti imagina, presiunile suplimentare de care avem parte in aceste momente fara precedent afecteaza personalul si starea de bine, iar gesturi de bunatate precum acesta sunt extrem de apreciate”, subliniaza directorul executiv al spitalului, in scrisoarea de multumire catre Dale.

Instalatia de gaz Fife doneaza masti de fata spitalului local

Un spital din Fife, Scotia, a primit recent extrem de necesarul echipament de protectie donat de instalatia locala de gaz a Shell UK, pentru a mentine siguranta personalului medical din linia intai.
Cele 360 de masti de fata au fost livrate la Spitalul Victoria din Kirkcaldy de catre Mairi McKay, care lucreaza ca ofiter de legatura cu comunitatea la uzina Shell Fife NGL.

Personalul de la instalatia de procesare a gazului a luat legatura cu reprezentanti spitalului pentru a-i intreba daca ar avea nevoie de masti, dupa un inventar de rutina, in urma caruia au realizat ca au mai mult decat suficiente masti pentru uzul propriu si ca isi permit sa doneze surplusul. Personalul spitalului a primit cu bratele deschise donatia celor de la Shell Fife NGL.

In general, mastile de fata sunt purtate de catre angajatii de la instalatia de gaz pentru a se proteja de praf si de particule de vopsea, atunci cand efectueaza lucrari de intretinere. Insa ele intrunesc si specificatiile Organizatiei Mondiale a Sanatatii privind personalul medical care are nevoie sa se protejeze de pacientii infectati.
“Angajatii spitalului au fost extrem de recunoscatori pentru masti. A fost minunat sa putem arata ca ne gandim la ei si la munca incredibila pe care o fac” a spus Mairi McKay.

Foto: freepik