Piata auto americana s-a remarcat intotdeauna prin teste mai stricte in ceea ce priveste siguranta masinilor. Asadar, un institut de siguranta a traficului din Statele Unite (IIHS) a verificat sistemele de iluminare a 31 de masini de pe piata americana, care, in mare parte, se regasesc si in Europa.

Rezultatele studiului arata ca evolutia tehnologica in ceea ce priveste masinile, desi spectaculoasa, a lasat in urma un aspect extrem de important: farurile. Iluminarea pe timp de noapte este extrem de importanta in prevenirea accidentelor si se pare ca modelele celor mai scumpe masini au neglijat acest aspect, daca ne uitam la rezultatele testelor:

siguranta-farurilor

Asadar, modele ca Mercedes CLA sau C-Class, precum si Volkswagen, par sa nu ofere siguranta din punct de vedere al vizibilitatii pe timp de noapte.

Testele se fac pe circuit, după lăsarea întunericului. Inginerii folosesc un dispozitiv care măsoară iluminarea ambelor faze scurte și lungi, în mai multe situații: în linie dreaptă, în viraje de 180 de grade la stânga și la dreapta și în curbe graduale, de asemenea la stânga și la dreapta.

Sursa: automarket.ro

Foto: freepik