Ark Invest a identificat cinci platforme de inovatie care evolueaza astazi si genereaza noi progrese tehnologice. Companiile care conduc si beneficiaza de aceste tehnologii ar putea reprezenta oportunitati pe termen lung si aprecieri de capital.

In cadrul webcastului “Idei mari in 2021: progresele tehnologice pe care investitorii nu ar trebui sa le rateze”, Catherine Wood, fondatorul, CEO, CIO, ARK Invest, discuta despre descoperirile tehnologice pe care investitorii nu ar trebui sa le rateze in 2021, ajutand in acelasi timp consilierii financiari sa inteleaga modalitatile prin care pot imbunatati un portofoliu diversificat.

Fanionul ARK Invest, emblematicul ARK Innovation Fund (NYSEArca: ARKK), isi propune sa investeasca in companiile importante din sectoarele medical, tehnologic si industrial, care se concentreaza pe investitiile in inovatii disruptive. Printre aceste companii se pot numara cele care beneficiaza de date mari, cloud computing, criptomonede, economia colaborativa, secventierea genomica, medicina moleculara, biologia agricola, printarea 3D, stocarea energiei si vehiculele autonome.

Fondul gestionat activ include companii care imbina asistenta medicala cu tehnologia si valorifica revolutia in secventierea genomica. Aceste companii incearca sa inteleaga mai bine modul in care sunt colectate, procesate si aplicate informatiile biologice prin reducerea presupunerilor, prin imbunatatirea preciziei si a calitatii vietii noastre.

Componenta tehnologica se concentreaza pe urmatoarea generatie de nume de pe internet. Aceste companii de tehnologie beneficiaza de mutarea bazelor infrastructurii tehnologice in cloud, ceea ce faciliteaza serviciile mobile, infrastructura si serviciile, produsele si serviciile bazate pe internet, noile metode de plata, big data, internetul lucrurilor si distributia sociala si mass-media.

In cele din urma, expunerea industriala acopera o asa-numita revolutie industriala noua sau progresele in materie de vehicule autonome, robotica, imprimare 3D si tehnologia de stocare a energiei, care sporesc productivitatea, reduc costurile si transforma peisajul de productie.
Investitorii se pot indrepta, de asemenea, si catre ARK Industrial Innovation ETF (NYSEArca: ARKQ), ARK Web x.0 ETF (NYSEArca: ARKW), si ARK Genomic Revolution Multi-Sector Fund (NYSEArca: ARKG) pentru a viza cele trei segmente inovatoare separat.
ARK Industrial Innovation ETF inglobeaza sectoarele industriale si tehnologice convergente, capitalizand din vehicule autonome, robotica, imprimare 3D si tehnologii de stocare a energiei.

ARK Web x.0 ETF vizeaza inovatii in internet de ultima generatie, cum ar fi inteligenta artificiala, cloud computing, criptomonede si tehnologia blockchain.
Si in final, ARK Genomic Revolution Multi-Sector ETF urmareste convergenta tehnologiei si a asistentei medicale.
ARK Invest ofera, de asemenea, si ARK Fintech Innovation ETF (ARKF) pentru a ajuta investitorii ETF sa valorifice industria fintech in plina dezvoltare si sa inregistreze solutii financiare inovatoare intr-o era digitala.

ARKF investeste in titluri de participare ale companiilor despre care ARK considera ca isi transfera serviciile financiare si tranzactiile economice catre platformele de infrastructura tehnologica, revolutionand in cele din urma serviciile financiare prin crearea simplitatii si accesibilitatii si reducand in acelasi timp costurile.

Sursa: https://www.etftrends.com/disruptive-technology-channel/big-ideas-2021-technological-breakthroughs-investors-shouldnt-miss/

Foto: freepik