Iannone

Cei doi piloti ai echipei Ducati, Iannone si Dovizioso, au avut rezultate satisfacatoare la runda a 11-a a Campionatului Mondial MotoGP 2016, etapa din Republica Ceha, nereusind, insa, sa atinga standardele fixate pana la fluturarea drapelului cu patratele alb-negru. Dupa o dimineata de ploi torentiale peste circuitul din Moravia, suprafata pistei a fost destul de uda, desi ploaia s-a oprit la un moment dat, chiar inainte de a incepe competitia.

Inceputul a fost unul promitator pentru echipa Ducati, odata cu turul 3, Iannone plecand de pe cel de-al 2-lea  rand, urmat de Dovizioso si Redding care, ulterior, au facut schimb de locuri. La runda a 10-a, uzura anvelopelor  l-a fortat pe Dovizioso sa schimbe motocicleta. Cu toate acestea, la turul 16 el s-a retras din cursa.

Andreea Ianone a reusit sa controleze destul de bine situatia pana la turul 15, insa, dupa acest moment, problema uzurii pneurilor si-a facut aparitia si la pilotul din Vasto, acesta terminand pe locul 8.

Clasament echipa Ducati la MotoGP 2016, Republica Ceha

 Andrea Iannone  – Locul 8

Pilotul se declara dezamagit de rezultatele acestei competitii, fiind ferm convins, la inceputul ei, de potentialul echipei Ducati. Acesta spune ca a inceput cursa cu prudenta, mai ales avand in vedere vremea ploioasa, si a incercat sa nu suprasolicite anvelopele. Crede, de asemenea, ca alti piloti care au fortat motocicletele la inceputul cursei au intampinat, la randul lor,  probleme cu anvelopele, chiar daca aceste probleme si-au facut aparitia mai tarziu.

Andrea Dovizioso – nu a finalizat cursa

Andrea Dovizioso isi exprima si el nemultumirea fata de rezultatele avute in cadrul acestei competitii. El spune ca la aceasta cursa a folosit aceleasi anvelope ca in dimineata de dinainte ei, totul decurgand excelent atunci. Totusi, anvelopele s-au deteriorat foarte repede pe traseu, fortandu-l sa iasa din joc. Se declara dezamagit deoarece se intoarce din Brno fara puncte acumulate, avand inainte de cursa mari asteptari.

Foto: freepik