Credeam că nimic nu ne mai poate suprinde în industria de automobile după ce Google a decis să construiască propriul automobil autonom și după ce Tesla a revoluționat conceptul clasic de automobil cu propulsie electrică și a îngrijorat toți marii producători de automobile convenționale.

apple-car

Totuși, ultimul zvon vehiculat de Sam Colt în publicația online TechMore transmite o nouă undă de șoc în industrie. Conform TechMore, Apple, producătorul de hardware și software american care obține profituri uriașe datorită în principal produselor sale iPhone și iPad, ar fi decis să construiască propriul automobil. Se pare că un angajat al Apple ar fi dezvăluit faptul că gigantul IT din Cupertino lucrează la un prototip de automobil care să concureze modelele celor de la Tesla, deci e vorba de un automobil premium cu propulsie electrică. Brian Chaffin, co-fondator al website-ului The Mac Observer confirmă și el aceste informații citând tot o sursă din interiorul Apple. Conform surselor citate de Chaffin, Apple încearcă să recruteze specialiști din cadrul Tesla pentru a beneficia de experiența uriașă a acestora în domeniul mașinilor electrice. Informația este confirmată și de reputatul cotidian Wall Street Journal care merge un pas mai departe și susține că proiectul de dezvoltare al viitorului automobil are și un nume: Titan.

Nu este greu de înțeles de ce Apple ar dori să intre pe piața automobilelor de lux electrice. Pentru compania americană de IT, nu ar însemna decât un nou pas îndrăzneț pe un tărâm nou unde s-ar putea dezvolta rapid și unde ar avea acces la o nouă piață. Evident, produsele clasice ale Apple ar putea fi integrate la bordul noului automobil reprezentând o nouă platformă de marketing eficientă (Apple a dezvoltat deja sistemul CarPlay pentru automobile, un software care integrează diferite funcții de la mesagerie la iTunes). Nu trebuie să neglijăm nici puterea extraordinară de atracție a brandului Apple care ar reprezenta un avantaj imens pentru lansarea pe piața a unui automobil. În cercurile exclusiviste ale oamenilor cheie din Sillicon Valley este cunoscut faptul că Steve Jobs era pasionat de automobile și dorea să-și construiască propria mașină. Informația a fost confirmată și anul trecut de către membrul consiliului director al companiei americane, Mickey Drexler. De altfel, Jobs s-a implicat intens în designul și construcția propriului super yach, Venus, al cărui cost total se ridică undeva la peste 100 de milioane de euro.

Desigur, în momentul de față discutăm exclusiv de zvonuri, dar fără fum nu iese foc iar refuzul Apple de a comenta aceste informații nu face decât să confirme interesul, deocamdată în stadiu incipient, al companiei față de industria auto.

Foto: freepik