Hyundai Motorsport a reușit să revină pe locul secund în WRC după Raliul Germaniei datorită unei duble clasări în top cinci, atingându-și obiectivul stabilit înaintea etapei desfășurate în împrejurimile orașului Trier.

 

Toate cele patru echipaje aliniate la start de Hyundai pentru Raliul Germaniei au reușit să termine raliul având o evoluție sigură și un ritm constant de cursă. Cele două mașini ale Hyundai Shell World Rally Team conduse de Dani Sordo și Thierry Neuville au fost însă vedetele week-end-ului după ce s-au clasat pe locurile 3 respectiv 4. Piloții Hayden Paddon și Kevin Abbring au profitat la rândul lor de week-end-ul din Germania pentru a acumula experiență și a testa noile setări ale mașinilor pe care le-au condus. Paddon a ocupat locul 9 la final în timp ce Abbring a terminat pe un onorabil loc 11 la general.

Spaniolul Dani Sordo, care venea după o serie de ghinioane în cursele precedente, a reușit să iasă învingător din lupta cu coechipierul său Thierry Neuville pentru locul 4. Spaniolul s-a declarat încântat de performanța obținută: „A fost un week-end bun pentru mine și sunt foarte fericit că am terminat pe un foarte bun loc patru. Mașina s-a condus într-un mod foarte plăcut, mai ales în ultima zi și nu cred că puteam obține un rezultat mai bun. Am reușit să revenim pe locul doi în clasamentul constructorilor chiar la raliul nostru de casă ceea ce este minunat.”

Thierry Neuville a avut parte de un raliu linștit în Germania, punctele accumulate ajutându-l pe belgian să-și consolideze poziția a cincea din clasamentul piloților. Neuville a declarat că, per total, este mulțumit de rezultatul obținut în Germania și că duelul său cu Dani Sordo pentru locul patru a fost foarte distractiv. Acesta a recunoscut și superioritatea lui Sordo pe anumite probe speciale subliniind că spaniolul a meritat pe deplin locul patru. Neuville și-a reafirmat ambiția de a urca în clasament declarându-se optimist în privința unei clasări mai bune la raliurile următoare (Neuville se află la doar 10 puncte în spatele pilotului Mads Ostberg de la Citroen).

Oficialii Hyundai Motorsport au declarat că, în prezent, obiectivul echipei va fi să-și apere poziția a doua din clasamentul constructorilor până la finalul sezonului competițional 2015. Managerul executiv al echipei, Michel Nandan, a precizat că Hyundai va face tot ceea ce este posibil pentru a acumula cât mai multe puncte și a pune presiune pe Volkswagen, echipa aflată pe prima poziție.

Foto: freepik