Hyundai Motorsport a ratat la limită clasarea pe locul secund în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) după o ce s-a clasat în top cinci cu două echipaje la Raliul Marii Britanii.

Speranțele coreenilor erau mari înainte de ultima etapă a sezonului desfășurată pe traseele din Țara Galilor. Matematic, echipa putea să câștige titlul de vice-campioană în chiar al doilea an de participare în WRC după o pauză competițională care durase un deceniu. Piloții Dani Sordo și Hayden Paddon au încheiat fără probleme cele patru probe din ultima zi a Raliului Marii Britanii pe locurile 4 respectiv 5 însă punctele obținute nu au fost suficient pentru a-i depășii pe rivalill de la Citroen. Din păcate, ceilalți doi piloți Hyundai angrenați în competiție, Thierry Neuville și Kevin Abbring, s-au retras prematur din concurs.

Dani Sordo a condus cu mult curaj și a revenit pe locul patru în ultima zi a raliului după o zi de sâmbătă destul de dificilă.  Spaniolul nu a reușit să repete performanța din țara natală unde a obținut locul trei și a terminat în afara podiumului. Acesta nu și-a ascuns dezamăgirea pentru ca Hyundai a ratat locul doi în campionat, dar s-a declarat mulțumit de rezultatul final având în vedere dificultatea probelor din Țara Galilor. Sordo a recunoscut că nu a avut condițiile pentru a forța pe final și a preferat să-și conserve poziția din clasament.

Neo-zeelandezul Hayden Paddon a reușit să termine trei probe speciale în primii patru clasați și       l-a devansat pe favoritul local Elfyn Evans în lupta pentru locul cinci. Cel poreclit Kiwi de membrii echipei a declarat că a avut un week-end dificil și că locul cinci reprezintă un rezultat bun. El a precizat că era clar înaintea ultimei zile a raliului că va fi foarte dificil ca Hyundai să mai depășeasă Citroen în clasamentul general la constructori. Paddon a declarat că își dorește mai multe momente precum cel din Sardinia unde a obținut locul doi secondat de Thierry Neuville pe ultima treaptă a podiumului. Atât Paddon cât și Sordo au terminat sezonul în top 10 în clasamentul piloților, dar Thierry Neuvile a fost cel mai bine clasat pilot Hyundai al sezonului (locul 6). Unele voci afirmă că Neuville poartă negocieri secrete pentru o eventuală trecere la Citroen, dar aceste zvonuri au fost dezmințite atât de Hyundai cât și de pilotul belgian.

Michel Nandan, Team Principal al Hyundai Motorsport s-a arătat încântat de faptul că Hyundai a luptat până la final pentru locul doi și a multumit întregii echipei pentru rezultatele  pozitive din acest sezon. Pentru Nandan, numărătoarea inversă pentru sezonul 2016 a început deja pentru că ambițiile Hyundai sunt tot mai mari iar sezonul viitor trebuie să fie unul în care rezultatele promițătoare din 2014 și 2015 trebuie să devină certitudini concretizate în victorii de etapă și, de ce nu, titlul de campioni.

Foto: freepik