Deși nu a obținut o clasare pe podiumul raliului Poloniei, echipa Hyundai Motorsport a reușit să termine etapa a VII-a a Campionatului Mondial de Raliuri cu toate cele patru echipaje înscrise în competiție, rezultat care evidențiază fiabilitatea tot mai bună a modelului Hyundai i20 WRC.

Cel mai bine clasat pilot Hyundai a fost neozeelandezul Hayden Paddon care a obținut locul patru, în spatele Fordului Fiesta WRC condus de estonianul Ott Tanak. Paddon a utilizat versiunea îmbunătățită  a i20-ului WRC în premieră reușind să evite problemele tehnice care l-au incomodat la Raliului Italiei. Pentru neozeelandez, aceasta a fost a doua clasare consecutivă în top 5, dupa excelentul loc secund obținut la Raliul Sardiniei. Paddon s-a declarat foarte mulțumit de rezultat în condițiile în care a admis că și-a găsit cu greu ritmul în această etapă dificilă.

Thierry Neuville s-a clasat la rândul său pe locul șase deși a suferit o ieșire spectaculoasă în decor în prima probă specială desfășurată duminică. Belgianul a declarat că nu a făcut cele mai inspirate alegeri la capitolul pneuri și că accidentul de duminică îl putea scoate din competiție, admițând că a avut noroc să poată continua raliul și să obțină puncte prețioase pentru echipă.

Dani Sordo (Hyundai Shell Rally Team) a intrat și el în puncte obținând locul 10 după ce a menținut un ritm de cursă foarte bun. Acesta s-a declarat totuși dezamăgit de rezultatul final afirmând că ar fi putut obține o clasare mult mai bună dacă nu ar fi fost afectat de lipsa de încredere în dictarea copilotului Marti și chiar în mașină, lipsă de încredere care l-a determinat să ruleze prea lent pe viraje.

Singurul pilot Hyundai care nu a punctat în această etapă WRC fost olandezul Kevin Abbring. Aflat la doar a II-a participare într-o etapă WRC, olandezul a condus prudent și a continuat procesul  de acomodare cu mașina reușind să parcurgă toate probele speciale din Raliul Poloniei.

Astfel, Hyundai Motorsport continuă să adune puncte importante în clasamentul general al constructorilor și se apropie la doar două puncte de echipa aflată pe locul doi în acest clasament, Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team.

Foto: freepik