Hyundai a reușit să obțină puncte prețioase la Raliul Spaniei, penultima rundă din sezonul 2015 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Rezultatul echipei coreene a fost încununat de podiumul obținut de pilotul spaniol Dani Sordo care a avut o prestație entuziasmantă la raliul organizat în țara sa natală. Hayden Paddon a dovedit și el că a acumulat experiență pe traseele de asfalt și s-a clasat pe locul șase în timp ce Thierry Neuville, deși afectat de probleme la transmisia mașinii, a reușit să termine pe opt la general. Punctele acumulate de echipajele Hyundai în Spania au adus echipa coreeană la doar patru puncte în spatele celor de la Citroen, care ocupă locul secund în clasamentul constructorilor.

Dani Sordo a luptat constant pentru un loc pe podium iar abandonul lui Sebastien Ogier din Power Stage i-a facilitat în final obținerea locului trei. Spaniolul a declarat că s-ar fi mulțumit și cu locul patru și că nu este niciodată plăcut să benficiezi de ghinionul altor concurenți, dar că se simte minunat după ce a obținut un loc pe podium în fața publicului de acasă. „Mergem cu un rezultat pozitiv la ultima etapă din campionat, etapă care va fi decisivă pentru efortul nostru de a obține locul doi în campionat”, a adăugat Sordo.

Neozeelandezul Paddon a profitat de probele favorite pe macadam pentru a urca până pe locul trei după etapele de vineri, dar o pană i-a afectat ritmul în etapele desfășurate sâmbătă pe asfalt. Paddon s-a declarat satisfăcut de rezultatul său din Spania și a afirmat că așteaptă cu nerăbdare Raliul Marii Britanii care se va desfășura pe suprafața sa preferată: macadamul.

Belgianul Neuville s-a arătat dezamăgit de rezultatul său mai ales după ce se afla pe locul șapte după etapele desfășurate sâmbătă. În proba desfășurată pe traseul din Pradtip, o problemă la transmisie a trimis mașina belgianului într-un șanț. Pe lângă cele cinci minute pierdute pentru a readuce mașina pe circuit, Neuville a fost obligat să parcurgă Power Stage-ul fără tracțiunea integrală.

După cel de-al treilea podium obținut de Hyundai în acest sezon după etapele din Suedia și Italia, coreenii se concentrează pe Raliul Marii Britanii, o etapă crucială pentru succesul din acest sezon.

 

Foto: freepik