După un parcurs destul de dificil la Raliul Finlandei, Hyundai revine la Raliul Germaniei ADAC cu așteptări mari după ce anul trecut a obținut aici prima clasare pe locurile 1 și 2 din istoria participărilor sale în Campionatul Mondial de Raliu (WRC).

 

Raliul Germaniei este prima competiție pe asfalt la care Hyundai va participa cu patru mașini. Astfel, Thierry Neuville și Dani Sordo, piloții care au obținut locurile 1 și 2 la ediția din 2014, vor concura pentru Shell World Rally Team  în vreme ce Hayden Paddon și Kevin Abbring vor concura pentru Hyundai Mobis World Rally Team. Dacă mașinile lui Sordo, Neuville și Paddon vor beneficia de aceleași specificații tehnice, Abbring va utiliza în premieră sistemul de schimbare a vitezelor cu padele pe volan, dar nu va primi cele mai recente upgrade-uri tehnice pentru motor.

Raliul Germaniei este o șansă uriașă pentru Hyundai de a-i depăși în clasamentul constructorilor pe francezii de la Citroen, performanță care i-ar aduce pe coreeni pe locul doi după liderul autoritar Volkswagen. Totuși, misiunea echipajelor Hyundai nu va fi deloc ușoară, traseele din Germania fiind recunoscute pentru dificultatea lor. Drumurile din zona podgoriilor Mosela sau zonei militare Baumholder ridică o serie de dificultăți de ordin tehnic pentru piloți iar vremea este și ea foarte schimbătoare. Notarea corectă a traseului după recunoaștere și dictarea copiloților vor fi extrem de importante mai ales în zona bazei militare Baumholder unde traseul este presărat cu blocuri de beton uriașe care pot scoate o mașină din competiție în eventualitatea unui impact.

Managerul echipei Hyundai WRC, Michel Nandan, a precizat că Germania este practic un raliu de casă, baza echipei de la Alzenau fiind situată aproape de orașul Trier unde se va avea loc competiția. Nandan a adăugat: “Desigur avem amintiri frumoase aici deoarece anul trecut am înregistrat un rezultat bun – primul nostru finish pe locurile 1 și 2. Pentru a doua oară în acest an, dar pentru prima dată la un raliu pe asfalt, aliniem la start patru mașini Hyundai i20 WRC. Toți piloții noștri au efectuat teste pe traseele din zona Trier în perioada premergătoare raliului și suntem foarte mulțumiți de set-up-ul mașinilor”. Francezul a adăugat faptul că Neuville și Sordo sunt specialiști ai traseelor de asfalt așa că speră că aceștia vor aduce puncte prețioase în clasamentul general pentru Hyundai.

Foto: freepik