Cea de-a șasea etapă din WRC, Raliul Italiei, a consemnat o nouă victorie pentru liderul clasamentului general, Sebastian Ogier, la volanul Volkswagenului său Polo WRC.

Totuși, surpriza etapei a reprezentat-o rezultatul excelent obținut de Hyundai, constructorul sud-coreean reușind o dublă clasare pe podium. Mai mult neo-zeelandezul Hayden Paddon, pilotul Hyundai Motorsport N, a preluat conducerea raliului după un parcurs excelent chiar dacă luase startul din spatele plutonului. Deși incomodat
de praful dens de pe macadamul probelor speciale, Ogier a revenit în forță sâmbătă și a profitat de un derapaj al lui Paddon, eroare soldată cu un impact puternic ce i-a afectat acestuia din urmă transmisia bolidului Hyundai i20 WRC. Paddon a reușit totuși să mențină un ritm foarte bun de cursă și să nu piardă locul secund.

Pilotul belgian Thierry Neuville de la echipa Hyundai Shell WRC, a urcat pe ultima treaptă a podiumului deși a fost la rândul său urmărit de ghinion, mașina sa având chiar două defecțiuni tehnice. După prima zi de cursă, mașina lui Neuville a suferit o defecțiune serioasă la servodirecție, mecanicii Hyundai reușind cu mari eforturi să termine reparația în timp record. Rezultatul belgianului a adus puncte prețioase pentru Hyundai Shell WRC, echipă care se află pe locul trei al clasamentului general la doar 2 puncte în spatele Citroen WRC. Francezii nu au făcut o cursă foarte bună mai ales după ce pilotul lor, Mads Ostberg, a suferit o pană sâmbătă urmată de o eroare pe ultima probă specială desfășurată duminică.

Dintre piloții echipelor VW, doar campionul mondial, Sebastian Ogier, a avut un week-end excelent în Italia, ceilalți piloți, Andrea Mikkelsen și Jari-Matti Latvala, având parte de defecțiuni tehnice respectiv de mai multe accidente ușoare care le-au răpit speranțele la un loc pe podium în Sardinia.

Team principalul Hyundai WRC, Michel Nandan a declarat că cele două poziții de pe podium au fost obținute cu mari eforturi și au o valoare mai mare decât locurile 1-2 obținute de sud-coreeni în Raliul Germaniei (unde piloții Hyundai au beneficiat de un context favorabil datorită ghinioanelor rivalilor).În urma acestui rezultat pozitiv, cele două echipe Hyundai care activează în WRC așteaptă cu optimism următoarea etapă din WRC care se va desfășura în Polonia, în perioada 2-5 iulie.

Foto: freepik