Grand Prix-ul Cataluniei, cea de-a saptea etapa a Campionatului Mondial MotoGP 2019, s-a transformat intr-o experienta dulce-amaruie pentru echipa Mission Winnow Ducati. Pe de o parte Danilo Petrucci a reusit sa cucereasca cel de-al treilea podium consecutiv, dupa ce a incheiat pe pozitia a treia o cursa intensa si extrem de disputata, insa pe de alta parte Andrea Dovizioso a fost implicat intr-o ciocnire in timpul celei de-a doua ture si a fost astfel fortat sa se retraga, desi se situa pe pozitia a doua.

Dupa un start furtunos, Dovizioso a preluat conducerea la intrarea in curba 1 si a stabilit un ritm bun in fata unui grup de 6 piloti. Din nefericire, italianul a fost lovit de motocicleta lui Lorenzo in timpul celei de-a doua ture in curba 10, un accident care a implicat patru motociclisti in total, fortandu-I pe toti sa se retraga. Petrucci, aflat la doar cativa metri in spatele colegului sau de echipa in momentul impactului, a castigat astfel pozitia a doua, intrand intr-o lupta stransa intai cu Rins apoi cu Quartararo, pentru un loc pe podium. Dupa un loc trei pe circuitul de la Le Mans si o victorie fantastica la Mugello, Petrucci si-a confirmat avantul pozitiv clasandu-se pe pozitia a treia.

DANILO PETRUCCI (9 MISSION WINNOW DUCATI) – LOCUL 3

“Sunt foarte fericit pentru acest rezultat de podium. In mod cert, fara incidentul din tura a doua ar fi fost mai greu sa obtin acest rezultat si imi pare rau pentru Andrea, care a ratat o sansa fantastica sa straluceasca astazi. Am incercat sa raman langa Marquez dar a fost imposibil, iar Rins si Quartararo au fost si ei foarte rapizi. Cat despre Alex… am trecut unul pe langa altul de multe ori si odata chiar m-a lovit pe partea dreapta, dar mi-am putut relua pozitia destul de rapid. Apoi, cand Fabio m-a depasit, am incercat pur si simplu sa ma tin dupa el si sa ma indepartez de grup. Am obtinut cel mai bun rezultat posibil astazi. Dupa trei podiumuri la rand, sunt aproape de pozitia a treia in campionat: avem nevoie sa mentinem acelasi elan si la Assen” a spus Petrucci.

ANDREA DOVIZIOSO (4 MISSION WINNOW DUCATI)

“Dupa un inceput excelent, am preluat conducerea si ma aflam intr-o pozitie strategica pentru cursa pe care o aveam in plan. Pneul din spate nu era inca perfect incalzit, deci nu presam foarte tare sa maresc ritmul inca, dar dupa cum s-a desfasurat cursa si dupa ritmul aratat de alti concurenti, cred ca am fi putut fi pretendenti in mod sigur. Prefer sa nu comentez cu privire la incident, dar cursa era total disponibila mie la acel moment. Maine avem un alt test important, care sa ne ajute sa ne imbunatatim si vom incerca sa facem tot posibilul sa ne revenim la Assen” a spus Dovizioso.

Dupa 7 etape Divizioso inca este pe locul 2 la categoria piloti, cu 103 puncte, la 37 de puncte distanta de leaderul provizoriu Marquez, in timp ce Petrucci se afla pe locul 4 cu 98 de puncte. Ducati este pe locul 2 in clasamentul constructorilor, cu 131 de puncte, iar echipa Mission Winnow Ducati conduce la echipe cu un total de 21 puncte.
Echipa Mission Winnow Ducati va relua actiunea pe Circuitul de la Barcelona – Catalunia pentru un test colectiv de o zi, desfasurat inaintea rundei urmatoare, programata pentru 28-30 iunie in Olanda, la Assen.

Foto: freepik